Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias mammaliv med prins Julian – stora förändringen för sonen

17 jan, 2022, 14:20 
Prinsessan Sofia
Det var en vanlig lördag i januari – men den förändrade prinsessan Sofias mammaliv helt.
Annons
SE FILMEN: Alexander och Gabriel hejar på Carl Philip – med Marie och Lina Hellqvist!Brand logo
SE FILMEN: Alexander och Gabriel hejar på Carl Philip – med Marie och Lina Hellqvist!

Prinsessan Sofias barn står verkligen med fötterna i två helt olika världar.

Å ena sidan den massivt kungliga, med en farfar som är Sveriges konung och en storkusin (prinsessan Estelle) som ska bli drottning.

Men så finns den där helt andra sidan av saken: Familjen Hellqvist, som bor i helt vanliga hus och jobbar med helt vanliga saker. Och nu har denna klan fått en medlem till!

familjen Hellqvist: Mamma Marie, pappa Erik, mormor Britt och systrarna Sara och Lina
Hela familjen Hellqvist: Mamma Marie, pappa Erik, mormor Britt och systrarna Sara och Lina.

Som Svensk Dam kunde avslöja i förra veckan så har Sofias storasyster Lina blivit mamma för första gången. Lördagen den 8 januari föddes hennes och sambon Mattias Wikströms lilla flicka på Danderyds sjukhus strax utanför Stockholm.

– Vi är glada över att ha välkomnat vår dotter, sa en lycklig Lina till Svensk Dam – och som grädde på moset anlände Baby Hellqvist nästan samtidigt som Lina själv rundade en annan milstolpe i livet: I går söndag fyllde hon 40 år och firades av hela familjen, på det sätt det nu gick så här mitt i pandemin.

Prinsessan Sofias syster Lina Hellqvist med sin sambo Mattias Wikström
Lina Hellqvist, precis fyllda 40, med sin sambo Mattias Wikström.

Mellan Sofias tio dagar gamla systerdotter och hennes kusin prins Julian – den pyttelilla hertigen av Halland – skiljer det nu bara nio månader, och därmed har prins Julian fått sin första lekkamrat. Och mamma Sofia ett gudbarn till.

Annons

Att lilla baby Hellqvist nu har kommit till världen betyder också att Sofia mammaliv förändras – på så vis att det får en helt ny dimension: Från och med nu kan hon dela alla glädjeämnen och barnbekymmer med sin egen syster.

Men medan Sofia och hennes småprinsar kamperar på Villa Solbacken, ett funkisslott på Kungliga Djurgården med egen husfru, och när som helst kan plaska loss hemma hos drottning Silvia i hennes privata pool på Drottningholm, så bor Linas spädis i en helt vanlig villa i stockholmsförorten Järfälla.

För baby Hellqvist väntar ett liv långt från den kungliga glans som omger prinsparet och deras söner.

Så lever Sofias syster Lina Hellqvist

Prinsessan Sofia med sin syster Lina Hellqvist
Lina Hellqvist med sin kungliga lillasyster Sofia.

Lina Hellqvist är 40 år och arbetar med strategiska partnerskap på Insamlingsstiftelsen Project Playground, där prinsessan Sofia numera är hedersordförande i styrelsen. Hon har ett äktenskap bakom sig och är numera sambo med 47-årige Mattias Wikström som är IT- och säkerhetschef på Advokatfirman Cederquist i Stockholm.

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna, Elisabeth Toll/Kungliga Hovstaterna, TT.

Annons