Sofias comeback – därför bryter hon mammaledigheten

Prinsessan Sofia Prins Carl Philip Prins Julian

Dagens uppdrag är en klar signal: Sofia börjar mjuka upp med lite jobb igen – efter den första intensiva tiden med prins Julian.
Slå på ljud

Sedan prins Julian föddes i slutet av mars så har prinsessan Sofia haft ett stort fokus: Sin spädis till son, hans bröder prins Gabriel, 4, och prins Alexander, 5, samt prins Carl Philip förstås.

Men nu ser det ut som om hon börjar mjukstarta så smått efter den första intensiva babytiden: I dag har hon faktiskt bytt hemmakläderna mot jobbdito.

LÄS MER: Hovet: De dramatiska timmarna när Sofia födde sin son

Prinsessan Sofia Prins Carl Philip Prins Alexander Prins Gabriel Prins Julian dop Drottningholms slott 2021

Hela prinsfamiljen samlad vid baby Julians dop i augusti.

Foto: Elisabeth Toll/ Kungliga Hovstaterna

Dock kunde hon utföra dagens prinsessuppdrag hemifrån lugnet på Villa Solbacken: Mötet – ett styrelsesammanträde med Skandias stiftelse Idéer för livet – var digitalt.

Målet är att bidra till bättre hälsa och ökad trygghet för barn och unga och sedan starten för 34 år sedan har Idéer för livet stöttat 4.300 lokala projekt med mer än 150 miljoner kronor.

Prinsessan Sofia Idéer för livet

Prinsessan Sofia vid Idéer för livets 30-årsjubileum 2017.

Anders Wiklund/TT

Prinsessan Sofia bryter mammaledigheten

Och nu när prins Julian har hunnit bli nästan sju månader gammal så ser det ut som att vi kommer att få se mer av prinsessan Sofia framöver. Om lite drygt två veckor finns hon vid prins Carl Philips sida vid ännu ett officiellt kungligt uppdrag.

Tillsammans ska de vara med vid lanseringen av den digitala installationen #nejtillnäthat 2.0, ett event som äger rum på Fotografiska i Stockholm och som alltså fokuserar på prinsessan Sofias egen hjärtefråga.

LÄS MER: Hon har hjälpt Sofia och Carl Philip inreda Villa Solbacken

LÄS MER: Sanningen om prinsessan Sofias lyxsmycke från Carl Philip

LÄS MER: Prinsessan Sofias beslut med tatueringen

Foto: Elisabeth Toll/Kungliga Hovstaterna, Jonas Ekströmer/Kungliga Hovstaterna, Anders Wiklund/TT.