Förändringen hemma hos Sofia och Carl Philip på Villa Solbacken

Prinsessan Sofia Prins Carl Philip

Här är hon – doldisen Lill Andersen som har hjälpt prinsessan Sofia och prins Carl Philip att inreda Villa Solbacken!
Prinsfamiljen önskar glad advent – hör småprinsarna prata!
Slå på ljud

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har varit sparsamma med att visa upp sitt hem Villa Solbacken, där de bor med sina barn prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3 – men nu kan Svensk Dam berätta att det är inredaren Lill Andersen, 50, som har hjälpt dem med att skapa ”drömhemmet”.

Lill Andersen med prinsessan Sofia och Richard Cederberg från C.I.A Cederbergs Interiors.

Lill Andersen med prinsessan Sofia och Richard Cederberg från C.I.A Cederbergs Interiors.

Prinsparets inredare har inte tidigare varit känd, men i samband med att prinsessan Sofia i augusti 2019 besökte c.i.a_cederbergs_interiors för att välja möbler och prydnadsföremål till Villa Solbacken – och stannade i fyra timmar – så fanns Lill Andersen vid hennes sida som smakråd, det berättar Richard Cederberg som driver interiörfirman i södra Dalarna.

Prinsessan Sofia med sin inredare Lill Andersen

Prinsessan Sofia inredare Villa Solbacken Lill Andersen

Prinsessan Sofia med sin inredare Lill Andersen.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Sofia shoppade loss till Villa Solbacken: ”Stannade fyra timmar”

Men Lill Andersen har också en annan yrkeskarriär: Hon är certifierad hudterapeut och kvinnan bakom det hyllade svenska hudvårdsföretaget Skintology Stockholm, tillsammans med produktutvecklaren Maria Lund. Lill är VD och företaget har showroom och butik i Vasastan i Stockholm.

Men hur fick då Lill uppdraget som prinsessan Sofias inredare? Ja, ett svar på den frågan är att det är hennes make Jonas Andersens byggföretag som har arbetat med ombyggnationen och renoveringen av prinsparets funkishus Villa Solbacken.

Prinsfamiljen flyttade in för rätt precis tre år sedan och har byggt upp sitt hem vartefter. Så sent som i våras levererade Richard Cederberg och hans C.I.A Cederbergs Interiors familjens efterlängtade och mer än tre meter långa buffé med glasdörrar.

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip och Villa Solbacken

Villa Solbacken Djurgården Prinsessan Sofia Prins Carl Philip hem

Villa Solbacken ligger på Kungliga Djurgården i Stockholm.

Drygt 300 kvadratmeter stora Villa solbacken byggdes 1930 i funkisstil efter rit­ningar av arkitekt Ragnar Hjorth. Prins Bertil och Lilian Craig flyttade in 1949. De hade ofta gäster hemma och deras nya hem hade både stora sällskaps­rum och representativ entré.

Intill salongen låg den stora matsalen i fil, med vackra franska fönster ut mot träd­gården. En serveringsgång ledde vidare ut till köket och sedan var man ute i hallen igen. På bottenvåningen låg också arbetsrummet med det stora burspråket, och en trappa upp fanns två sov­rum, en stor hall, bad­rum och toalett.

Prinsessan Sofia Villa Solbacken interiör

Prinsessan Sofia i burspråket på Villa Solbacken, som numera har fått en väggfast bänk.

LÄS OCKSÅ: Hetaste babynamnen: Det ska Sofias och Carl Philips barn heta

LÄS OCKSÅ: Bilderna inifrån kungafamiljens lyxhus visar sanningen

LÄS OCKSÅ: Det kungliga släkthuset – som kungafamiljen övergav

Foto: TT, Instagram.