Sofias drastiska beslut – hela familjen stoppas

Sofias drastiska beslut – hela familjen stoppas
När det kommer till vad prinsparet delar med sig av på sociala medier är det Sofia som har sista ordet.
Annons

Under sommaren har det inte lämpat sig att ta sig utanför Sveriges gränser på semester, och prinsparet har velat föregå med gott exempel och tipsat om sina smultronställen från den svenska sommaren.

De började i trakterna kring sommargården Ökenäs som ligger i Södermanland genom att besöka ett café och mountainbikeuthyrning utanför Trosa, samt Nynäs naturreservat där lilla prins Alexander har en utkiksplats uppkallad efter sig.

Annons

Annons

Därefter gick semesterskutan mot Gotland och Solliden och de delade med sig av härliga bilder av pojkarna som lekte bland ruinerna vid Borgholms slott och i den härliga trädgården runt slottet på Solliden. Men en sak har varit gemensamt för de allra flesta inlägg, prinsessan Sofia har varit noga med att inte visa upp närbilder på familjens ansikten.

På bilderna från Nynäs naturreservat var inte prinsarnas ansikten med på bild.

Sofia väljer bort att visa ansikten

Det började med pojkarna, vid naturreservatet syntes en hand eller de båda prinsarna med ansiktena bortvända från kameran och när de hyrde cyklar fick vi se dem roa sig på långt avstånd i bilden. Sedan var det Carl Philips tur, på bilderna från Borgholms slottsruin är det hans ryggtavla som pryder kontot. Så till sist har de avslutat sin serie med semestertips med en hälsning från hemmaplan, nämligen anrika kungliga Djurgården. Där är det Sofias rygg som porträtteras, och därmed är cirkeln sluten, att inte visa ansiktet gäller nu för samtliga familjemedlemmar.

Annons

Enligt vad Svensk Damtidning erfar är det Sofia som är som mest engagerad i parets Instagramkonto, och är alltså den som i huvudsak handplockar vilka bilder som kommer synas utåt. Hon har helt enkelt bestämt sig för att hålla på gränsen mellan privatliv och offentligt liv, samtidigt som de vill fortsätta inspirera till att resa och upptäcka de vackra pärlorna vi har i vårt avlånga land!

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

22 kommentarer till “Sofias drastiska beslut – hela familjen stoppas”

 1. Lotta skriver: 18 augusti, 2020

  Braskande rubriker – Sofias drastiska beslut. Vad kommer härnäst, spänningen stiger.


 2. ellinor blomquist skriver: 18 augusti, 2020

  Det är troligen Sofia som hr sista i ordet i det mesta


 3. Birthe Vejrum skriver: 18 augusti, 2020

  Jo, men nu var/er det jo også Prinsparets mening at vise smukke steder – smultronställen – hvor de synes om at komme, og så er familiens ansigter betydningsløse.
  Smultron = skovjordbær


 4. gunfalk skriver: 18 augusti, 2020

  Sofias beteende diskvalificerar henne som medlem i kungafamiljen. Vett och etikett bör hon lära sig omgående. Att visa familjens ryggtavlor är en skymf för hela svenska folket. Hoppas kungen lär henne hur hon ska uppföra sig och inte bete sig som en tjurig barnunge.


 5. Birthe Vejrum skriver: 18 augusti, 2020

  Nu har meningen med den lille fotoserie været at vise Sveriges vackra landskap, så det ville være forstyrende at vise ansigterne.


 6. Anna skriver: 18 augusti, 2020

  Intressant. Verkligen.


 7. ananas skriver: 18 augusti, 2020

  Citerar en tidigare kommentator: sluta förminska Carl Philip!
  Sluta spekulera i sånt ni inget vet om.


 8. charlotte skriver: 18 augusti, 2020

  Prinsparet gör allt rätt. Det estetiska är viktigt och familjen är ödmjuk och lågmäld. Fint!


  1. Helene skriver: 18 augusti, 2020

   charlotte.

   Då du alltid beskriver prinsparet som ” ödmjuk och lågmäld”–antar att du då avser Carl Philip.–Sofia är raka motsatsen. –Talar mycket och gärna, -även då Carl Philip står bredvid, beredd att svara. -Ödmjukheten finns inte där, mera än flirten med er de äldre kungatrogna. -Att höra Sofia tala med sådan lätthet om saker Sofia bevisligen ljuger om –är skrämmande. Tex. “Mitt skötebarn PP:–Lögn! Det har aldrig varit hennes! Sofia hade aldrig satt sin fot i Langa, (vi vet alla vad hon gjorde tidigare) innan Barbro Ehnbom förde samman Sofia och grundaren Frida Vesterberg (Allt för att fila på Sofias CV) som kom till Sverige för att söka efter en webbmaster. -Sofia krävde då att få bli delägare mot att betala 100.000 kr. –Vilket Sofia ej hade, men Carl Philip den vänlige betalade!! –Så gick det till.!! OBS! PP. Ägs och styrs av styrelsen samt ägare och grundare Frida Vesterberg!!


  2. gunfalk skriver: 18 augusti, 2020

   Kul att använda orden ödmjuk och lågmäld i samband med Sofia. Haha! Hon tar ju nästan alltid ordet från Carl Philip, när han försöker säga något. Och hennes svenska är ofta mycket banal och språkligt fel. Nej, jag blir aldrig medlem i Sofias fanclub.


 9. Fundersam skriver: 18 augusti, 2020

  Att hon vill utsätta sig för att vara så beroende av media. I hennes fall borde hon hålla låg profil, men C P förstår nog inte det för isåfall hade hon nog fått hålla sig undan. De kan ju njuta privat. Vem har parat ihop de här två i Båstad.


 10. Len skriver: 18 augusti, 2020

  Precis vad vi visste sedan tidigare. Carl Philip behöver ngn som styr honom. Kan inte låta bli att tycka synd om honom


  1. IngridR skriver: 24 augusti, 2020

   Len
   Jag tycker också synd om honom. Han verkar vara en fin och ödmjuk person.


 11. PernillaA skriver: 18 augusti, 2020

  Tyckte att bilderna var fina, att sätta in vissa bilder där de inte visar ansiktena är ok men det blev lite trist till slut


  1. ma skriver: 20 augusti, 2020

   Vackrare landskapsbilder har aldrig skådats. Huvudpersonerna först och störst i blickfånget, sedan lite lite av en himmel eller ett vatten, eller parkbänkar på Solliden utan utsikt överhuvudtaget. Men landskapsbilder är det, banne mej om någon säger annat. Så ska landskapsbilder tas. Man dånar så vackra vyer. För alla ser väl de vidsträckta vyerna över landskapen.


 12. Leo skriver: 18 augusti, 2020

  Allt eller inget verkar S leva efter!


 13. Lotta skriver: 18 augusti, 2020

  Charlotte
  Du älskar verkligen prinsparet, allt de gör är fantastiskt, underbart och otroligt. Måste vara svårt att inte alla tycker det. Men tack och lov finns instagram så alla beundrare får sitt lystmäte varje dag.


 14. Rosa Marie skriver: 18 augusti, 2020

  Vil man vise de smukke landskaber – så gør det. Uden personer overhovedet. Her som i de fleste tilfælde vil det være en gevinst.
  Men er det det, man vil? Billedet fra Nynäs, der vises her, falder ikke i den kategori. Fokus er på personerne, mens landskabet er sløret. Fototeknisk kan der være god mening i det også, men landskabsindtryk er det så som så med i et billede som dette.


 15. Bror skriver: 19 augusti, 2020

  Saknar mitt försök till ”motvikt” till den långa raden av infama påhopp på Sofia.


 16. PernillaA skriver: 19 augusti, 2020

  Leo detsamma gäller väl dig när det rör sig om Madeleine


 17. hellahell skriver: 20 augusti, 2020

  Hur intressant är det att se familjens ryggtavlor gång på gång? Inte så värst tycker jag och tycker de kan avsäga sig titlarna och leva privat utan stöd från oss skattebetalare.
  Tycker de unga kungliga har missat något i deras roll som kungliga då man inte ens kan bjuda på bilder framifrån någon gång ibland.


 18. Daga skriver: 26 augusti, 2020

  Hur man än vänder sig så har man ändan bak.Visar de sig framifrån får de elak kritik nu visar de sin baksida ja då låter sura kören än värre.Men som farmor sa:”tillags år alla kan ingen vara” Jag tycker de är rara och söta och de duger från vilket håll som helst.Unga Vackra Friska Blomstrande.En familj det är fint att vila ögat på.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar