Sofias drastiska beslut – hela familjen stoppas

När det kommer till vad prinsparet delar med sig av på sociala medier är det Sofia som har sista ordet.

Under sommaren har det inte lämpat sig att ta sig utanför Sveriges gränser på semester, och prinsparet har velat föregå med gott exempel och tipsat om sina smultronställen från den svenska sommaren.

De började i trakterna kring sommargården Ökenäs som ligger i Södermanland genom att besöka ett café och mountainbikeuthyrning utanför Trosa, samt Nynäs naturreservat där lilla prins Alexander har en utkiksplats uppkallad efter sig.

Därefter gick semesterskutan mot Gotland och Solliden och de delade med sig av härliga bilder av pojkarna som lekte bland ruinerna vid Borgholms slott och i den härliga trädgården runt slottet på Solliden. Men en sak har varit gemensamt för de allra flesta inlägg, prinsessan Sofia har varit noga med att inte visa upp närbilder på familjens ansikten.

På bilderna från Nynäs naturreservat var inte prinsarnas ansikten med på bild.

gäLÄS MER: Sofias och Carl Philips hemliga gömställe – visar privata bilder

Sofia väljer bort att visa ansikten

Det började med pojkarna, vid naturreservatet syntes en hand eller de båda prinsarna med ansiktena bortvända från kameran och när de hyrde cyklar fick vi se dem roa sig på långt avstånd i bilden. Sedan var det Carl Philips tur, på bilderna från Borgholms slottsruin är det hans ryggtavla som pryder kontot. Så till sist har de avslutat sin serie med semestertips med en hälsning från hemmaplan, nämligen anrika kungliga Djurgården. Där är det Sofias rygg som porträtteras, och därmed är cirkeln sluten, att inte visa ansiktet gäller nu för samtliga familjemedlemmar.

Enligt vad Svensk Damtidning erfar är det Sofia som är som mest engagerad i parets Instagramkonto, och är alltså den som i huvudsak handplockar vilka bilder som kommer synas utåt. Hon har helt enkelt bestämt sig för att hålla på gränsen mellan privatliv och offentligt liv, samtidigt som de vill fortsätta inspirera till att resa och upptäcka de vackra pärlorna vi har i vårt avlånga land!

LÄS MER: Den privata bilden väcker reaktioner

Foto: TT