Sofias familjemys – efter kungens tunga besked

Kungen och prinsessan Sofia

Carl Philips och Sofias barn kommer inte längre tillhöra det Kungliga Huset. Tack vare kungens beslut får Alexander och Gabriel större frihet i livet och prinsparet ser nu till att beslutet verkligen anammas i vardagen!

Strax efter att kungen gav besked gällande framtiden för kungahuset och de kungliga barnen, uttalade sig både prinsessan Madeleine och prinsparet via Instagram.

“Tidigare idag gick Hovet ut med informationen att Leonore, Nicolas och Adrienne inte längre ska tillhöra Kungl. Huset.

Den här förändringen har planerats under lång tid. Chris och jag tycker det är bra att våra barn nu får en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv som privatpersoner”, skrev prinsessan Madeleine på Instagram till en bild på henne med barnen.

Sofia och Carl Philip positiva till kungens beslut

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia la även de ut en ny, fantastisk höstbild och kommenterade beslutet. De skrev en något längre kommentar och försäkrade att engagemanget för landskapen som prins Alexander och prins Gabriel är hertigar över kommer fortsätta:

“Idag meddelade Kungen beslutet att våra barn inte längre har ställningen Kungliga Högheter. Vi ser detta som positivt då Alexander och Gabriel kommer att ha friare valmöjligheter i livet.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀De kommer att behålla sina prinstitlar och sina hertigdömen, Södermanland och Dalarna, vilket vi värdesätter och är stolta över. Vår familj har starka kopplingar till båda landskapen och vi behåller vårt engagemang där.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Vi kommer att ha fortsatt fokus på våra hjärtefrågor och engagemang. Vi kommer också att fortsätta att stödja Kungen och Kronprinsessan – vår blivande statschef – och delta i Kungahusets verksamhet på det sätt man önskar.”

Efter beskedet har vi inte sett till vare sig Carl Philip eller Sofia, först den 22 oktober har de nästa planerade officiella uppdrag tillsammans. Beslutet från kungen ger, precis som prinsparet skriver, en större frihet för prins Alexander och prins Gabriel.

Carl Philip, Sofia, Alexander, Gabriel

Carl Philips och Sofias underbara höstbild som de delade med sig av när de kommenterade kungens beslut.

Prinsfamiljens härliga höstdag tillsammans

Och den friheten tar sig verkligen familjen an! Igår syntes äntligen hela prinsfamiljen tillsammans. De njöt av en härlig höstdag vid judiska teatern och medan prins Carl Philip körde på jeans valde Sofia den säkra vägen och tog på sig både vinterjacka och toppluva. Alexander plockade ekollon medan lilla Gabriel fick föräldrarna att springa efter honom.

Carl Philip och Sofia gör ju, som vi vet, mycket som inte står med i kalendern. Så det måste verkligen vara mysigt när de får till en familjedag för att bara rå om varandra!

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: