Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias hemliga utflykt med Alexander – 6-åriga prinsen gör plötsligt kunglig entré

20 jun, 2022, 16:00 
AvMinna Sarpaneva
Prins Alexander och Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia tog med sig äldsta sonen på den stora dagen.

Annons
Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

Det är inte allt för ofta som vi får oss en skymt av prins Carl Philip och prinsessan Sofias söner.

Men under söndagen dök prinsparets äldsta son, sexåriga prins Alexander, oväntat upp i Slottskyrkan tillsammans med prinsessan Sofia - och vilken fin anledning som låg bakom det kungliga besöket.

Kungafamiljens stöd för Ukraina

I slutet av februari i år invaderade Ryssland grannlandet Ukraina och det obarmhärtiga kriget har påverkat miljontals människor.

Kungen uttryckte tidigt sitt stöd för Ukraina och fördömde invasionen i ett tal. Även prinsessan Madeleine har uttryckt sin sorg över situationen.

Likaså har prins Carl Philip och prinsessan Sofia visat sitt stöd. Bland annat har de varit på besök i Nynäshamn och samtalat med myndigheter och volontärer som jobbar med att ta emot Ukrainska flyktingar.

Prinsessan Sofia fortsätter att visa sitt stöd

Under söndagen närvarade Sofia och prins Alexander, 6, vid en gudstjänst i Slottskyrkan. Det var dock inte en vanlig gudstjänst.

Annons

– Det var en Ukrainsk gudstjänst. Kungen har upplåtit slottskyrkan till Ukrainare för gudstjänster under våren, förklarar Margaretha Thorgren, hovets presschef, för Svensk Damtidning.

Sofia ville ta med äldsta sonen denna viktiga dag – och visst var det högtidligt för Alexander att få besöka Slottskyrkan och vara med i det kungliga strålkastarljuset.

En deltagarna på gudstjänsten har delat med sig av en bild på Sofia och Alexander på Instagram.

"Idag fick jag och @official_sofiia äran att uppträda för prinsessan Sofia av Sverige i Slottskyrkan i Stockholm. Vår grekisk-katolska kyrka i Stockholm @ugcc.stockholm bad till jungfrun och för fred i Ukraina," skriver hon under bilden och fortsätter:

"Det var väldigt spännande och känslosamt! I en så svår tid är det jätteviktigt att känna stöd, och stödet från Sverige är verkligen enormt, vilket vi tackar innerligt för!"

Foto: TT, Instagram/yatsyshyn_olichka

Annons