Sofias jobbiga upptäckt med Madeleine – och Carl Philips ex

Sofias jobbiga upptäckt med Madeleine – och Carl Philips ex

Av alla personer i kungafamiljen så är det en person som haft lite extra svårt för att acceptera Carl Philips flickvänner – och det är Madeleine.
Hemliga draget! Så räddade Madeleine och Sofia relationen
Slå på ljud

När Carl Philip och Sofia gick ut med att de var ett par skapade det massvis med rubriker och många tyckte att de hade rätt till en åsikt om parets förhållande. Även om Daniel hade kommit in i familjen några år tidigare var Sofia med hennes bakgrund inom media på en annan nivå och det tog lång tid innan Sofia hade övertygat de allra flesta om att hon skulle bli en utmärkt prinsessa.

Bland annat fanns slitningar inom själva hovet, något som Johan T Lindwall skriver om i sin bok Carl Philip: Prinsen som inte fick bli kung. Det blev extra tungt för prinsen, som var van vid och hade stort behov av stöd från kvinnorna han hade omkring sig.

Emma Pernald och prins Carl Philip

Emma Pernald och Carl Philip var tillsammans i flera år – hon och Madeleine blev så småningom nära vänner.

”Carl Philip är den som står närmast Silvia, den hon alltid vårdat med mest ömhet. Hon sökte tidigt hjälp av prins Bertil och Lilian när det gällde sin lille prins. Bertil tog sig an en del av Carl Philips uppfostran när mamma och pappa inte fanns till hands, lärde honom vett och etikett, hur en prins som aldrig kan bli kung kan och ska uppföra sig. Lilian gav Carl Philip värme och tog på sig rollen som extrafarmor, den farmor prinsen aldrig fick uppleva.”

Carl Philip fick inte stöd av Victoria eller Madeleine

Därför blev det tufft när hans förhållande inte accepterades ens av sina egna systrar till en början. Det gällde inte bara hans relation med Sofia, utan även Emma hade svårt att komma in i familjen till en början.

Sofia och Madeleine – numera såta vänner!

Madeleine har i större delen av Sofia och Carlphilips förhållande bott utomlands – en del av anledningen till att de inte kunnat bli lika nära vänner som Madeleine och Emma.

LÄS MER: Silvias jobbiga besked till Madeleine i USA

LÄS MER: Silvias verklige relation med Daniels mamma Eva

”Han fick inte heller – till en början – stöd för sina två stadiga flickvänner hos Victoria och Madeleine. De stötte bort såväl Emma Pernald som Sofia Hellqvist i början. Tjejerna ansågs vara lite “för vanliga”, av Madeleine mest demonstrativt. Hon nonchalerade flickvännerna i så hög grad att till och med mamma Silvia fick ingripa och tala henne till rätta. Såväl Madeleine som Victoria bättrade sig dock och med tiden blev Emma en av Madeleines bästisar alla kategorier och även Sofia har motvilligt accepterats.”

Madeleine och Victoria har självklart alltid bara velat det bästa för sin bror och numera har han och Sofia deras fulla stöd!

Foto: TT