Prinsessan Sofias kompisar som försvann – fick plötsligt ingen inbjudan till slottet

Prinsessan Sofia har brutit med många av sina gamla vänner

När prinsessan Sofia gifte sig med prins Carl Philip hade hon fortfarande en fot kvar i sitt gamla liv. Men sedan dess har vän efter vän försvunnit.


Slå på ljud

Kompiskretsen har städats upp rejält.

När Sofia Hellqvist träffade prins Carl Philip 2010 var hon för den breda allmänheten främst känd som deltagare i Paradise hotel 2005 och för att året dessförinnan röstats fram till Miss Slitz i herrtidningen Slitz.

LÄS MER: Prinsessan Sofias comeback – har klippt ny frisyr!

Prinsessan Sofias ord om livet innan Carl Philip

– Det har skrivits om det där i många år, vilket jag tycker är ganska tråkigt. För mig är det tio år sedan. Jag har gått vidare i livet. Jag ångrar det absolut inte, alla erfarenheter i livet bygger ens person, men jag kanske inte skulle ha gjort de valen idag om jag fått förfrågan. Jag är redo att blicka framåt. Men jag kan säga att jag har levt livet i alla fall. Till hundra procent, har Sofia tidigare sagt i SVT:s Året med kungafamiljen.

Sofia lärde känna Camilla Sundman i Paradise hotel.

NORDSTRÖM CORNELIA

Hon levde under en period också i New York tillsammans med Paradise hotel-kompisen Camilla Sundman – de två skrev då Sex and the City-doftande blogginlägg på sajten Nattstad. Duon vittnade om en jetsettillvaro på exklusiva nattklubbar där festade med alla från Johnny Depp till Sean Combs, mer känd som Puff Daddy och Diddy.

”Utan att tänka drog vi Down Town med några vänner för att shake our asses. När vi var på väg hem stannade en Rolls Royce oss. P Diddy. Han ville att vi skulle följa med till studion för lite sena arbetstimmar. Passade utmärkt eftersom hans studio, Sony Music, ligger next door till vår lägenhet. Vi lyssnade på hans nya album och surfade på Internet”, skrev Sofia och Camilla på den nu raderade bloggen.

LÄS MER: Därför har svenska folket inte hört från Sofia på 7 veckor

Väl hemma i Sverige igen hängde Sofia med Stureplanseliten. Hennes spännande och, i sammanhanget, ovanliga liv har skapat en bred bekantskapskrets med alla sorters olika människor.

Det märktes inte minst när hon och prins Carl Philip gifte sig 2015 – de bjöd in hela 209 personliga vänner och flera av dem var sådana som Sofia lärt känna under sitt tidigare liv.

Bästisen William Värnlid står alltjämt Sofia nära.

De tillhörde prinsessan Sofias innersta krets

Men på senare år har flera av de gamla vännerna försvunnit.

Det blir väldigt tydligt när man jämför gästlistan till bröllopet med gästlistorna till Sofias och Carl Philips tre söners dopceremonier.

Vissa av de gamla vännerna finns förstås kvar i vått och torrt – som barndomskompisen Cajsa Larsson och hennes dotter Tiara, som också är Sofias guddotter. Cajsa är dessutom fadder till prins Alexander.

– Vi träffas fortfarande ofta. Sofia är en jättebra kompis och hon är också gudmor till mina barn, har Cajsa berättat för Dalarnas Tidningar.

Även modellen Frida Vesterberg, som Sofia lärde känna i New York och som hon senare startade Project Playground tillsammans med, hänger kvar liksom Stina Andersson och tidigare Stureplansprofilen Madeleine Rahm Egnell.

LÄS MER: Nya bilder på prins Gabriel – så här har du aldrig sett honom

Pr-konsulten och makeup-artisten William Värnlid, som Sofia har stått nära i många år, är även han ett konstant inslag på gästlistorna. Han har varit inbjuden till såväl prins Alexanders som prins Gabriels och prins Julians dop.

William Värnlid var också med Sofia när hon gjorde de sista förberedelserna inför bröllopet 2015.

Marre Hitti och hans fru Marcella på bröllopet. Marre var den enda av Sofias Paradise hotel-vänner som bjöds in.

Dokusåpaprofilerna försvann

Kändisfrisören Marwan "Marre" Hitti var också med och hjälpte Sofia med förberedelserna och han var även inbjuden till bröllopet. Marre var liksom Sofia med i Paradise hotel 2005, han vann hela säsongen, och var den enda av hennes kompisar från programmet som var bjuden – trots att hon då fortfarande hade kontakt med flera av dem.

Inte ens Camilla Sundman, som Sofia stod så nära i New York, var välkommen.

En orsak till att fler inte var bjudna sades vara att Sofia ville kapa banden till sitt tidigare liv för att bättre passa in i den kungliga mallen.

Sedan dess verkar dock inte heller Marre Hitti ingå i Sofias innersta krets – till skillnad från William Värnlid har han inte bjudits på någon småprinsarnas dop.

Bland kändisgästerna på bröllopet för sex år sedan märktes också Meral Tasbas – framför allt känd för att ha deltagit i en rad säsonger av dokusåpan Baren. Hon var inbjuden tillsammans med sambon Johan Carlström, Carl Philip lärt känna genom racingvärlden.

Sedan dess har dock paret inte synts till på prinsparets officiella gästlistor.

Meral Tasbas och Johan Carlström var gäster vid Carl Philips och Sofias bröllop.

Kändisarna bjuds inte längre in

På bröllopet var också, lite oväntat, skådespelaren Rafael Edholm. Anledningen till att han var bjuden var att hans dåvarande flickvän, numera hustru, Top model-vinnaren Freja Edholm Borchies var nära vän med Sofia – de bodde i New York under samma period och yogade tillsammans på Yoga to the People.

Paret tycks dock numera inte stå Sofia och Carl Philip så nära att de blir inbjudna i officiella sammanhang. De närvarade dock på prinsens privata 40-årsfest på slottet 2019 tillsammans med flera av de andra vännerna som inte heller längre får officiella inbjudningar.

Anitha och Calle Schulman under prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop.

Även medieprofilen Calle Schulman och dåvarande hustrun Anita Schulman gästade prinsbröllopet. Calle jobbade under en period med Sofias stiftelse Project Playground och han var också en av prinsparets främsta försvarare – bland annat hamnade han i ett medialt storbråk med tv-stjärnan Filip Hammar om just Project Playground.

Under ett par år hyllade Calle Schulman prins Carl Philip och prinsessan Sofia i flera intervjuer men på senare år han han inte uttalat sig lika frekvent om paret. Han har heller inte varit inbjuden till något av dopen.

Foto: TT