Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Därför har svenska folket inte hört från prinsessan Sofia på 7 veckor

Därför har svenska folket inte hört från prinsessan Sofia på 7 veckor

I vanliga fall brukar prinsessan Sofia konsekvent visa upp bilder på sin kära familj, men nu har uppdateringarna blivit allt färre under en längre tid. Här är anledningen.

Efter hemestern: Det ska Sofia, Carl Philip och barnen göra nu
Slå på ljud

Prinsessan Sofia är olikt de andra i kungafamiljen flitig med att uppdatera prinsparets Instagram med gulliga bilder på barnen och fina familjebilder.

Hon är också den som vanligtvis ligger bakom de allra flesta bilderna på kontot då prins Carl Philip inte verkar vara lika engagerad i ämnet. Men nu har det i stället blivit tvärtom.

Prinsessan Sofias tystnad – i över 7 veckor

Sofia har hållit sig u skymundan i hela sju veckor. Däremot har Carl Philip varit aktiv och delat bilder sig själv. För bara någon vecka sedan publicerade han en bild i samband med en resa till Gotland.

"På Kungens uppdrag genomförde jag i går ett besök på Gotland. Det var både imponerande och inspirerande att träffa så många gotlänningar med så stor framåtanda, trots de påfrestningar som pandemin inneburit. Alla jag mötte – från personal på lasarettet till elever på Wisby gymnasium – såg positivt på framtiden. Tack för en fin dag!", skrev han då.

LÄS MER: Prinsessan Sofias beslut för sönerna – gör tvärtemot kungaparet

Därför har Carl Philip tagit över efter prinsessan Sofia

Kungafamiljen turas just nu om att besöka olika delar av landet för att uppmärksamma insatser med anledning av pandemin – alla förutom Sofia (och Madeleine förstås) som är hemma med småprinsarna.

Och kanske är det just av den anledningen. Sofia är trots allt mammaledig och har troligtvis fullt upp med sina tre söner när Carl Philip är i väg på uppdrag.

Julian är dessutom bara fyra månader, så att följa med prinsen med tre barn samtidigt som hon ammar är nog inget alternativ, och att uppdatera Instagram är förmodligen inte någon prioritet! Det får helt enkelt Carl Philip sköta i nuläget.

Foto: TT

LÄS MER: Carl Philips kärleksgest till Gabriel – fångades på bild

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria helt förvandlad på nya bilderna: "Ser yngre och fräschare ut så här"

LÄS MER: Nya bilder på Carl Philip och Sofia med sönerna – hemliga utflykten