Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias mamma-beslut för Alexander, 7, – där Carl Philip gör tvärtom

16 apr, 2024, 18:20 
Prins Alexander, prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia har tagit ett beslut kring sonen prins Alexander, prins Carl Philip ett annat.
Annons
Prins Alexanders busiga dans – se filmen här!Brand logo
Prins Alexanders busiga dans – se filmen här!

Sofia och Carl Philip är inte bara kungligheter, de är också föräldrar till tre prinsar som förgyller deras liv varje dag.

Och pojkarna växer så det knakar. Prins Julian fyllde just 3, prins Gabriel blir 7 i augusti och prins Alexander fyller 8 redan på fredag.

En dag som traditionsenligt kommer markeras hemma på Villa Solbacken, men här har Sofia och Carl Philip också tagit olika beslut.

Sofias och Carl Philips olika beslut

Prins Julian fyller ofta år när sportlovet infaller men prins Gabriel och prins Alexander är i en annan situation.

Den förstnämnda fyller år strax efter att höstterminen dragit igång i Stockholm, och prins Alexander mitt i en vanlig vecka.

Det innebär också att prinsparet jobbar om de inte medvetet lagt om sitt schema. Och så är fallet på fredag, när Alexander blir 8.

Annons

Eller ja, i alla fall för en av parterna i prinsparet. Den kungliga kalendern visar att Carl Philip har en punkt - ett styrelsemöte i Stenhammars godsförvaltning på Kungliga slottet - men Sofia har tomt schema.

Ja, även kungligheter behöver ibland jobba på sina barns födelsedagar. Och vi vet ju att kungafamiljen är oerhört plikttrogna.

Nya bilden på prins Alexander

Så Alexander kommer firas med tårta och presenter på fredagsmorgonen. Sen får familjen fortsätta markera Alexanders dag efter att lillprinsen kommit hem från skolan, och efter Carl Philip kommit hem från sitt jobb.

Ett roligt inslag för alla kungliga fantaster på Alexanders födelsedag är att vi varje år får en ny bild på prinsen, ofta tillsammans med en liten beskrivande text av prinsen.

Genom åren har vi fått veta att Alexander är charmig, nyfiken och busig. Något som också blir tydligt varje gång vi får en glimt av honom, och på fredag kan vi alltså vänta oss ett nytt porträtt!

Så här såg det ut i fjol när prins Alexander blev 7 i fjol:

Foto: TT

Annons