Sofias nya födelsedagsbild på prins Alexander 4 år

prins alexander 4 år ny bild födelsedag

Grattis prins Alexander 4 år! Se den nya födelsedagsbilden på kungafamiljens charmigaste medlem!

Hurra, hurra! I dag fyller Carl Philips och Sofias lillprins, Alexander, 4 år. Föräldrarna firar honom med en ny bild på det privata Instagramkontot – och det är en stor kille vi får se, i vattenkammat hår och randig skjorta!

Ny bild på prins Alexander – 4 år i dag!

“Grattis vår älskade Alexander på 4-årsdagen”, skriver prinsparet under bilden.

En aktiv lillprins med spring i benen

Prins Alexander är en nyfiken prins med mycket spring i benen. Han charmar alla han möter och har framkallat många skratt under kungliga dop och högtider. Vi minns till exempel när lillebror Gabriel döptes i Drottningholms slottskyrka, år 2017, och Alexander gav sig ut på en egen liten upptäcksfärd längs med kyrkgången. Då kunde inte ens statsminister Stefan Löfven hålla si för skratt!

prins alexander dop

Nu har Alexander dock blivit lugnare och häromveckan kunde vi se nya bilder på honom, publicerade i norska VG, där han snällt går bredvid sina föräldrar på Strandvägen i Stockholm. Lillprins Gabriel har förstås sin storebror som idol och de blir många fartfyllda lekar i trädgården på Villa Solbacken.

nya bilder på prins gabriel

Nya bilderna på bröderna Alexander och Gabriel!

Därför är hans namn helt unikt

Alexander Erik Hubertus Bertil föddes den 19 april 2016 i Danderyd, samma BB som mamma Sofia föddes på. Alexander fick titeln prins och hertig av Södermanland. Med sitt tsar-namn är han lite unik i svenska kungahuset. Alexander är ett helt nytt namn inom den svenska monarkin, men namnet har förekommit inom flera utländska furstehus, och bland prinsens förfäder återfinns pfalzgreven Alexander av Pfalz-Zweibrücken.

Foto: VG/TT, Prinsparets Instagram