Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias ofattbara lycka! Nu vänder det - efter svåra kampen

09 jul, 2023, 16:00 
Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia är så glad över utvecklingen...

Annons

Prinsessan Sofia fick underbara nyheter strax innan semestern med Carl Philip och prinsarna på Öland.

Kungafamiljens apanage – så många miljoner får deBrand logo
Kungafamiljens apanage – så många miljoner får de

Prinsessan har haft ett viktigt uppdrag under våren. Som hedersordförande för Sophiahemmet är hon mycket mån om att själv få vara en del av arbetet på kliniken.

Under våren och försommaren har prinsessan jobbat på golvet för Mandometerklinikerna. Hon har alltså deltagit i det dagliga arbetet på bland annat slutenvården med patienter.

Avdelningen på sjukhuset avser att behandla patienter med ätstörningar i dagvård och öppenvård med hjälp av Mandometermetoden.

Behandlingen består av en digital våg, Mandometer, som normaliserar ätbeteendet, samt värmebehandling, aktivitetsbehandling och ett program för social återuppbyggnad och stärkt självförtroende, det går att läsa på Sophiahemmets hemsida.

Annons

Slutenvården, som Sofia ofta arbetat på, är främst avsedd för patienter med svåra svälttillstånd och med allvarliga medicinska eller psykiatriska komplikationer.

Mandometerklinikerna har låtit visa ögonblick från Sofias arbetsdagar. Bland annat under fikapauser och efter passet när Sofia går igenom dagen med kollegor.

Prinsessan Sofias ofattbara lycka - 2000 friska patienter

Och det är viktigt att fira en positiv utveckling när det kommer till en patient kamp mot ätstörningar.

Det var precis det som vårdenheten gjorde innan semestertider sätter igång.

"På torsdagen firade Mando att 2000 patienter blivit friska och fria. Det firades med ett Symposium som gästades av friska patienter, anhöriga, kliniker, internationella forskare och HKH Prinsessan Sofia" skriver Mandometerklinikerna på sin instagram.

Det var tydligt att prinsessan var nöjd över den fantastiska milstolpen.

"Efter Symposiumet var Prinsessan väldigt engagerad och ville gärna prata med både friska patienter och personal" beskriver kliniken vidare.

Foto: TT

Annons