Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias plötsliga tystnad – därför syns hon inte vid Carl Philips sida

22 sep, 2023, 17:30 

Prinsessan Sofia sticker ut jämfört med resten av kungafamiljen.

Annons

Vi såg hela kungafamiljen fira stort när kungen firade 50 år på tronen. Alla hade tagit på sig sina finaste kläder, redo att stråla under det historiska firandet och skapa ett minne för livet.

Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip var självklart närvarande och på flera bilder syntes även barnen prins Alexander och prins Gabriel delta under det stora firandet.

Gabriel passade även på att stjäla showen, när han och mamma Sofia dök upp hand i hand. Då agerade lillprinsen med att hålla hennes rosa väska, samtidigt som han spexade framför kamerorna.

Prinsessan Sofia och prins Gabriel
Prins Gabriel spexade till det ordenligt framför kameran.

Prinsessan Sofia saknas

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och kungen och drottning Silvia har sedan återgått till sina kungliga uppdrag, medan Carl Philip och Sofia hållit en betydligt lägre profil.

Annons

Enligt den kungliga kalendern har Carl Philip sitt första uppdrag först nästa vecka, den 28 september, då han kommer närvara på bokmässan i Göteborg och inviga barnområdet.

Uppdraget kommer att utföras utan Sofia, som knappt har några uppdrag under september och oktober. Om man ska utgå från den kungliga kalendern har hon bara ett sammanträde den 3 oktober på agendan.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är ute på sina kungliga uppdrag igen!

Det gör Sofia under tiden

Varför Sofia inte har så mycket kungliga uppdrag just nu är oklart, men förmodligen jobbar hon på andra fronter. Hovets informationschef Margareta Thorgren har nämligen sagt till Svensk Damtidning att Sofia även jobbar med annat som inte har med den kungliga kalendern att göra.

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn.

– Men det är inget som läggs ut i den officiella kalendern utan det är ett pågående arbete.

Foto: TT

Annons