Sofias stöd till Carl Philip efter jobbiga incidenten – bilderna visar

Sofias stöd till Carl Philip efter jobbiga incidenten – bilderna visar

Prinsessan Sofia var på plats och stöttade sin make prins Carl Philip.

Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!
1:20

Efter reklamen: Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!

(1:20)

Slå på ljud

På fredagen var prins Carl Philip, prinsessan Sofia och lille prins Alexander på plats i Mora för att delta vid invigningen av Vasaloppets 100-årsjubileum.

På kvällen hölls Vasaloppets högtidsfest i Mora kyrka, där bland annat Carl Philip höll tal. Han berättade då bland annat om nio olika milstolpar genom Vasaloppets historia.

– En stor eloge till alla er som varit delaktiga i att genomföra den här kanske lite galna och väldigt roliga idén, sa prinsen bland annat i talet.

LÄS MER: Charmprinsen Alexander på uppdrag med Sofia och Carl Philip!

Prins Carl Philip talar vid till den traditionella högtidsfesten i Mora kyrka inför Vasaloppet.

Carl Philip höll ett fint tal.

Foto: TT

Sofias stöd till Carl Philip efter jobbiga incidenten – bilderna visar

Prins Carl Philip har i många år varit öppen med sin dyslexi, och även tillägnat sin och prinsessan Sofias stiftelse till att arbeta för ökad respekt och förståelse för personer med dyslexi, bland annat.

Prinsen har haft problem vid ett tidigare tillfälle, när han höll tal på Idrottsgalan, men idag fick han sig verkligen en revansch. Ett så fint och proffsigt levererat tal!

Att Sofia och sonen Alexander var där som stöd måste även ha betytt mycket för Carl Philip. Under sändningen från Vasaloppet.tv kunde man se hur lillprinsen var så duktig som satt och väntade bredvid mamma Sofia medan pappa Carl Philip stod och höll tal.

I sändningen kunde vi även se hur 5-årige Alexander både log och vinkade till kameran! Han såg glad och busig ut, som de flesta femåringar!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia med prins Alexander närvarar vid till den traditionella högtidsfesten i Mora kyrka inför Vasaloppet.

Både Sofia och Alexander var på plats som stöd!

Foto: TT

Lillprinsen vinkade till kameran!

Foto: Vasaloppet.tv

LÄS MER: Prins Alexander är en minikopia av drottning Silvia!

LÄS MER: 19 härliga bilder på kungligheterna som åkt Vasaloppet