Sofias stöd till Victoria och Daniel – under turbulenta dagarna

Sofias stöd till Victoria och Daniel – under turbulenta dagarna

Det har varit utmanande dagar för hela kungafamiljen.

3 svar efter hovets dementi om skilsmässoryktena
1:10

Efter reklamen: 3 svar efter hovets dementi om skilsmässoryktena

(1:10)

Slå på ljud

Det var på lördagen som kronprinsessan Victoria och prins Daniel valde att sätta ned foten för att en gång för alla få slut på ryktesspridningen.

”Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund", skrev kronprinsessparet på Instagram.

Detta efter att rykten om skilsmässa florerat i flera sociala kanaler under en längre tid.

LÄS MER: Sanningen bakom skilsmässoryktet om Daniel och Victoria – så spreds det: "Ångrar det"

Hovets ord: "Kungen informerad"

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättade för Svensk Dam att även kungaparet var uppmärksammade om ryktesspridningen och det faktum att Victoria och Daniel ville dementera.

– Självklart så när vi går ut med all information till media och i sociala medier så är kungaparet och ytterst kungen informerad, berättade hon.

Margareta förklarade även att resten av kungafamiljen varit medvetna om situationen.

– Eftersom det varit en omfattande ryktesspridning under lång tid har vi ju sett. Framför allt i sociala medier. Vi har valt att göra det här för att få stopp på ryktena.

Sofias stöd till Victoria och Daniel – under turbulenta dagarna

Som många vet har även prinsessan Sofia tidigare tvingats utstå uthängning och även näthat i sociala medier. Det är något som Sofia än idag arbetar hårt för att stoppa, tillsammans med maken prins Carl Philip.

Med tanke på att hela familjen varit närvarande under dessa turbulenta dagar kan man tänka sig att Sofia, och även de andra familjemedlemmarna, varit ett stort och viktigt stöd för Victoria och Daniel i detta.

LÄS MER: Sanningen bakom Victoria och Daniels beslut att bemöta ryktena: ”Nödvändigt”

LÄS MER: Victorias samtal till Madeleine – mitt i krisen