Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias svåra år med minstingen Julian: "Inte varit lätt"

24 mar, 2022, 12:30 

Kungens minsta barnbarn närmar sig med stormsteg sin ettårsdag, och det har varit ett tufft år för prinsessan Sofia.

Annons
Prins Julian Herbert Folke: här är sanningen bakom namnen!Brand logo
Prins Julian Herbert Folke: här är sanningen bakom namnen!

På lördagen är det en väldigt speciell dag, det är nämligen ett år sedan lille prins Julian Herbert Folke kom till världen och förgyllde prins Carl Philip och prinsessan Sofias liv. Den 26 mars 2021 blev paret lyckliga trebarnsföräldrar, och småprinsarna Alexander och Gabriel fick sig en lillebror!

Under det gånga året har prinsparet inte skämt bort oss med foton på lille Julian, utan han har gjort sparsamt med framträdanden i offentligheten. Men då och då syns minstingen på bild. Det är såklart helt naturligt, han har inte ens hunnit fylla ett år!

Prins Carl Philip och prins Julian
Prins Carl Philip med prins Julian på ryggen när han besökte Vasaloppet.

Annorlunda år

Men det gånga året har också kantats av svårigheter. När Julian föddes var pandemin i full gång, och han har levt sitt första år i en annorlunda värld. Ellen Myrgård Lindén, mångårig reporter på Svensk Damtidning, berättar om situationen.

Annons

– Prinsessan Sofias första år med prins Julian har inte varit helt lätt. Precis som för många andra småbarnsmammor, som fått barn mitt i pandemin, har Sofia inte kunnat hitta på precis det hon har velat under mammaledigheten. Oron för att smitta och livet utan stora sammankomster med släktkalas och babyträffar har förstås gjort att det här första året varit helt annorlunda från när hon var mammaledig med Alexander och Gabriel.

Trappat ner på uppdrag

Det har varit ett hektiskt år för trebarnsmamman prinsessan Sofia. Samtidigt som hon har sina små barn att ta hand om, ska hon hinna med att jobba, till exempel med Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse. Det har gjort att hon välförtjänt trappat ner på de kungliga uppdragen, men hon är inte ledig för det.

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt.

– Men det är inget som läggs ut i den officiella kalendern utan det är ett pågående arbete.

Förhoppningsvis får prinsparet en paus på lördag, och kan fira sin älskade prins Julian rejält med familjen.

Foto: TT

Annons