Sofias tydliga beslut – går emot Victoria

Prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria har mycket gemensamt.Men på en punkt skiljer sig deras livsfilosofier åt.

För att högtidlighålla prins Carl Philips födelsedag la hovet ut en bild på den nyblivna 41-åringen på den svenska kungafamiljens officiella Instagram-konto. Men bilden kom med en överraskning.

Det var nämligen hans maka, prinsessan Sofia själv, som hade tagit bilden.

Prinsessan Sofia går emot kronprinsessan Victoria

Sofia har faktiskt för vana att publicera bilder som hon själv har tagit – foton som ger en mer intim inblick i prinsessfamiljens göranden.

Så gör Victoria – tydlig skillnad

Kronprinsessan har visat att hon föredrar en lite mer formell lösning när bilder från hennes innersta ska publiceras. Då tar hon gärna hjälp av duktiga hovfotografen Linda Broström.

Som här, när prinsessan Estelle och prins Oscar skulle fotograferas inför nationaldagsfirandet i fjol.

“Går en helt annan väg”

Margareta Gotthardsson, redaktionschef på Svensk Dam och mångårig hovreporter, har reagerat på skillnaden.

– Sedan prinsparet och prinsessan Madeleine skaffade sina egna Instagram-konton har de allt mer börjat gå en helt annan väg än kronprinsessparet. Sofia, Carl Philip och Madeleine har frångått de uppstyrda, högupplösta proffsbilderna under familjens födelsedagar och istället börjat dela sina egna, privata bilder som de tagit själva. Det senaste exemplet är prinsessan Sofias bild på maken Carl Philip. Så fin! Och visst är det roligt att tänka sig hur hon stått där, tagit en bild och låtit honom kika ifall han blir nöjd, medan deras två gullungar stör i bakgrunden och säkert vill vara med och hjälpa mamma, säger Margareta.