Detaljen i Victorias äktenskap som får resten av världen att reagera

Prins Daniel har blivit folklig på egen hand.
Kronprinsessan Victoria fick sin Daniel till slut. Men en detalj i sagan har lett till höjda ögonbryn.
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Ett kärlekspar för Sverige, i tiden. Och d19 juni i år har de varit gifta i tio år.

Ska man utgå från hur det ser ut utåt, så är kronprinsessparet lyckligare än någonsin. De har sin fina familj, nyligen utökad med valpen Rio, och jobbar tajt ihop även under coronakrisen.

Annons

Men deras kärlekshistoria gick inte i blixtfart. Därför har de dykt upp på det brittiska magasinet Hello Magazines senaste lista.

Annons

Victoria och Daniel – därför sticker deras äktenskap ut

Daniel och Victoria – ett supersammansvetsat par!
Daniel och Victoria – ett supersammansvetsat par!

Listan har rubriken “Sju kungliga par som väntade länge med att gifta sig”. Där hittar vi Victoria och Daniel, jämte exempelvis prins William och hertiginnan Kate och Monaco-monarkerna furst Albert och furstinnan Charlene.

“Sveriges kronprinsessa Victoria dejtade sin personlige tränare Daniel Westling i åtta år innan kungen och regeringen godkände förhållandet”, skriver Hello Magazine.

Victoria och Daniel är som sagt inte ensamma om att ha “arbetat långsamt”. Det tog tio år för William och Kate att gifta sig. Och Hello Magazine skriver översvallande om våra svenska turturduvors passion.

“Det är svårt att föreställa sig en mer sammansvetsad duo än Victoria och Daniel, som har två underbara barn”.

Annons

Därför dröjde det

Historien bakom den långa vägen till bröllopet känner många till. Vi på Svensk Dam berättade den senast i vår succépodcast Svensk Dam Doku.

När Victoria och Daniel blev ett par 2002 förvånades många över deras förhållande. Så också många i parets innersta krets. 2004 rapporterade kvällstidningen Expressen om att flera källor sagt att kungen och drottningen helst ville att Victorias förhållande med Daniel skulle ta slut.

Orsaken ska ha varit är att kungaparet tyckte att Daniel Westling hade dålig social kompetens och att hans allmänbildning var för låg.

Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall citeras i artikeln:

– Alla sa att det inte skulle funka.

Annons

Men tji fick de…

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Detaljen i Victorias äktenskap som får resten av världen att reagera”

 1. Elna skriver: 12 maj, 2020

  Prins Daniel hade inga skelett i garderoben, till skillnad mot andra.


 2. Ingrid skriver: 12 maj, 2020

  Vad som funkar för dem är väl inte samma sak som att ”funka” för landet.
  Varje gång det refereras från något med olika kungligheter säger man här , här kommer Victoria som är gift med din tränare.


  1. Marianne skriver: 13 maj, 2020

   Och om prins Charles i England säger folk fortfarande “Här kommer han som sexfantiserade högt om tamponger”. Det tycker jag är värre och en större skam att dras med år efter år.


 3. Christina skriver: 12 maj, 2020

  Daniel är det bästa som kunde ha hänt kungahuset . Han har alltid uppfört sig exemplariskt .
  Rubrikerna i Svensk Damtidning börjar bli värre och värre . Det skall alltid låta som om det nu kommer någon hemsk skandal.


 4. Ann Nylén skriver: 12 maj, 2020

  Prins Daniels bakgrund har vänts till fördel för Sveriges bästa. Prinsens har utvidgad sina kunskaper och intressen, vilket gör att det “funkar” utmärkt för landet.


 5. Anna skriver: 12 maj, 2020

  Albert av Monaco sades vilja leka rommen av sig vilket man kanske kan kosta på sig som (blivande) statsöverhuvud för att låtsasrike. Jag har tappat räkningen på hur många utomäktenskaplig barn han har…minst två iaf. William och Kate tog visserligen tid på sig, men var ju yngre och det sägs dessutom att Kate när det väl var dags fattade ett välavvägt beslut. Vilket verkar stämma då hon till skillnad från svägerskan Meghan klarat av övergången från vanlig till kunglig med bravur.


 6. Linus skriver: 13 maj, 2020

  Som landets tronföljare borde hon har efterlevt kungens synpunkter. Det som sedan skedde har starkt påverkat synen på kungahuset. Och det hela stannar ju inte där.


 7. Mary skriver: 13 maj, 2020

  Förresten, pinsamt med den där filmen från slottsruinen som snurrar här ovan. Det gick som det gick för Sveriges kungahus.


  1. IngridR skriver: 26 maj, 2020

   Mary
   Tänkte precis som du då jag såg filmen.


 8. Jeanette skriver: 13 maj, 2020

  Men varför tyckte då kungaparet om Sofia då? Hon var ju inte heller allmänbildad. Eller propert klädd innan hon träffade C P.


  1. annaxx skriver: 13 maj, 2020

   Jeanette.

   Det var kungen him self som hjälpte sin son till att förlovningen blev till. Drottningen var just hemkommen från resa, ovetande om planen, förlovningen blev en överraskning.


 9. Ingrid skriver: 14 maj, 2020

  Om han låter en kommande drottning gifta sig med vem som helst, kan han väl inte sätta käppar i hjulet för CP.


  1. Marianne skriver: 14 maj, 2020

   Vem tycker du att Victoria borde ha gift sig med?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar