Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Sofias tydliga förändring – skiljer sig bara ett år

01 jan, 2024, 20:00 

Prinsessan Sofia har gjort en rejäl förändring på bara ett år.

Annons

Det kungliga superåret 2023 ligger bakom oss – och vilket år vi haft! Prinsessan Sofia är en av medlemmarna i kungafamiljen som haft ett riktigt späckat år, och hon har bjudit på minnesvärda modeögonblick.

Det finns också en sak som förändrats med Sofias stil, som blir så tydligt när man blickar tillbaka på det gångna året.

Alla prinsessan Sofias vackraste galaklänningar!Brand logo
Alla prinsessan Sofias vackraste galaklänningar!

Prinsessan Sofias modesuccé – som välte internet

Ja, prinsessan Sofia har ännu en gång visat var skåpet ska stå med sina kläder. Och visst kan man säga att hon sparade det bästa till sist.

Annons

Sofia fullständigt knockade alla när hon klev in i Blå hallen för Nobelbanketten med en svart klänning signerad finska Andiata, med en kjol i pampigt tyll och rejäla smycken.

Prinsessan Sofia på Nobelbanketten 2023
Sofias Nobelklänning blev en hit.

När tidningarna delade ut betyg för kvällen toppade Sofia de flesta listor, och man kan lugnt kalla det hela för en fullträff. Dessutom var hon ju modig – helsvart på Nobel tillhör inte vanligheterna.

Nästa showstopper kom redan dagen därpå, när kungen höll sin årliga middag för Nobelpristagarna på slottet. Prinsessan Sofia dök upp i en röd satin klänning med bara axlar, som även den välte internet. Klänningen var designad av Ida Lanto, och bars av Sofia för första gången 2017, men i ett annat stuk.

Annons
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip anländer till kungamiddag på slottet
Wow – vilket par!

Prinsessan Sofias förändring på ett år – valt billigare kläder

Ett riktigt succéår för Sofia, med andra år. Det har faktiskt skett en del förändringar i hennes stil, om man jämför med 2022. Den uppskattade bloggen UFO No more kartlägger varje år kungligheternas modevanor, och nu har årets rapport landat!

Annons

I den står det klart att Sofia visat total 100 nya plagg 2023, som har ett genomsnittligt värde på drygt 10 000 kronor per plagg. Ufo No more rapporterar att Sofia totalt burit kläder för cirka 825 000 svenska kronor under 2023 – inte illa.

Även om summan låter svindlande, märker man en tydlig skillnad från 2022. Sofia har nämligen burit en markant billigare stil 2023. 2022 låg det genomsnittliga värdet per plagg på 19 000 kronor, och den totala summan landade på 1 800 000 kronor, skrev UFO No more då!

Foto: TT

Annons