Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofie Louise är prinsessa i Malaysia – nu skickar hon meddelande hem till Sverige

07 jun, 2024, 06:00 
Här är den svenska Malaysia-prinsessans ord till folket i Sverige.
Annons

Svenska Sofie Louise Johanssons öde liknar något ur en saga. Hon växte upp i Linköping, men bestämde sig för att pröva något nytt och flytta till Storbritannien. Där jobbade hon som au-pair, och hennes vägar korsades med den malaysiska kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra.

Det sa "klick" och resten är historia. Idag har hon lämnat Linköping bakom sig för ett kungligt liv i Asien, men nu skickar hon ett meddelande hem till Sverige.

Vilken folkfest! Här firar Victoria och Daniel nationaldagenBrand logo
Vilken folkfest! Här firar Victoria och Daniel nationaldagen

Svenska prinsessan Sofie Louise lämnade allt – för kärleken

Informationen om Sofie Louise liv innan hon blev prinsessa är faktiskt rätt knapphändig. Trots att hon flitigt delar med sig av livet i Malaysia på Instagram, har hon hållit låg profil när det kommer till sin bakgrund.

Annons

En klasskompis har sagt till Expressen att Sofie Louise ”var som vilken annan människa som helst”, men annars är spåren av hennes liv i Sverige relativt få.

Nu fokuserar hon istället på sitt kungliga liv. 2019 sa hon "ja" till sin kronprins, och sa hejdå till sitt vanliga liv en gång för alla. Nu lever hon lycklig i Malaysia med maken, och sonen Johan som precis fyllt 10 månader.

Svenska Malaysia-prinsessan Sofie Louise med make och sonen prins Johan
Vilken fin familj!Foto: Instagram
Annons

Svenska Malaysia-prinsessan Sofia Louise meddelande till Sverige

Trots att Sofie Louise lämnat sitt liv i Sverige bakom sig, ser hon till att hålla kvar vid svenska traditioner och kulturen. Ja, sonen heter ju Johan, och hon har visat att han har Bamse-gosedjur och lyssnar på Babblarna.

Dessutom reser hon gärna till Sverige när schemat tillåter, och lär gärna sina internationella följare på Instagram om svensk kultur.

Och nu är det dags igen! Sofie Louise besökte den svenska ambassaden i Malaysia i samband med nationaldagen, och hennes födelsedag. Där bjöds det på prinsesstårta, och Sofie Louise var traditionsenligt klädd i folkdräkt – precis som lille Johan!

– A very big TACK SÅ MYCKET, skriver hon till ambassadören Joachim Bergström.

Annons

Prins Johan råkar också fira 10 månader, och på sin story delar prinsessan en bild på honom till tonerna av Babblarna, och delar ovanligt nog ett ord på svenska:

– Sötnosen.

Prinsessan Sofie Louise delar en bild på sonen Johan
Foto: Instagram

Foto: Instagram

Annons