Sonjas beslut – som kan avslöja sanningen om Haralds tillstånd

kung harald på sjukhus sonjas oro

Oron i Norge är stor. Kung Harald ligger inlagd på sjukhus och hovet är kortfattade i sin kommunikation. Men drottning Sonja har tagit ett beslut som avslöjar mer om kungens hälsotillstånd.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 39?
Slå på ljud

Kung Harald är dålig igen. Än en gång tvingas den norska kungen läggas in på sjukhus och drottning Sonja är djupt bekymrad över sin mans hälsotillstånd.

I pressmeddelandet, som publicerades på norska hovets hemsida under fredagsmorgonen, framgår det inte varför kungen har lagts in på Rikshospitalet. Dagbladet har varit i kontakt med hovet som inte vill lämna någon kommentar just nu.

Sonjas beslut berättar mer om Haralds tillstånd

Klart är i alla fall att kungafamiljen tar situationen på allvar. Det finns förstås möjligheter för Harald att få vård i hemmet men den här gången verkar situationen mer allvarlig.

Däremot jobbar drottning Sonja som vanligt i dag. Men norska hovet vill inte kommentera familjens agerande i den svåra tiden.

“Jag har inga upplysningar”, säger biträdande kommunikationschef Sven Gj. Gjeruldsen.

Drottning Sonja var på plats på Rikshospitalet redan under fredagsmorgonen, för att hälsa på sin make. Hon lämnade sjukhuset strax innan lunch och ska i eftermiddag genomföra ett kungligt besök i hennes barndomshem Lillehammer, precis som planerat.

drottning sonja hälsar på harald på sjukhuset

Sonja kör iväg från Rikshospitalet efter att ha hälsat på Harald.

Foto: TT