Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sorgen för drottning Silvia – när hon tar emot det trista beskedet

12 mar, 2024, 17:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Det blir ett känslosamt möte för drottning Silvia.
Annons

Från och med tisdagen den 12 mars kommer kungen och drottningen att befinna sig i Mexiko för ett tre dagar långt statsbesök.

Intensiva programmet – så var franska statsbesökets sista dagBrand logo
Intensiva programmet – så var franska statsbesökets sista dag

Därför reser kungaparet till Mexiko

Syftet med besöket är att stärka både de ekonomiska och politiska banden mellan länderna och fokus kommer ligga på bland annat innovation, handel och investeringar.

Men det blir också ett mer känslosamt möte – inte minst för drottning Silvia.

Besöker SOS Barnbyar

Under onsdagen kommer kungaparet nämligen att besöka SOS Barnbyar för att få en större inblick i organisationen.

Barnrättsfrågor ligger som bekant drottningen nära hjärtat då hon bland annat har grundat World Childhood Foundation för att hjälpa barn i kris runtom i världen.

Därför betyder nog mötet med SOS Barnbyar extra mycket och drottningen kommer inte bara att få träffa vd:n Diana Elena Rosales Espinosa, utan också barn som bor på platsen.

Ett möte som kan väcka många känslor hos vår kära drottning.

Känslosamma mötet – och samtalen med barnbarnen

Silvia har vid flera tillfällen under sin tid som drottning besökt olika center och hem för SOS Barnbyar, där hon fått träffa och lära känna barn som gått igenom saker inte många förstår.

I en äldre intervju med Expressen berättade hon om hur betydelsefullt det är att föra kunskapen om och förståelsen för mindre priviligierade barn vidare till sina egna barnbarn – inte minst vår framtida drottning, prinsessan Estelle:

– Nu är de så pass små, prinsessan Estelle är fem år. Men vi berättar om att det finns barn som har det svårt. Som inte kan ha leksaker och så vidare. Det gör vi. Men hon är fortfarande väldigt liten, sa Silvia till tidningen under en kortare intervju.

Annons