Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sorgliga beskedet till Silvia – stoppas helt

22 nov, 2023, 18:00 

Nu får Silvia ta emot ett tråkigt besked.

Annons

Julen står vid dörren, och nu är det bara ynka dagar kvar tills man får plocka fram julstjärnorna och pepparkakorna! En efterlängtad högtid fylld av värme och kvalitetstid med familjen, som drottning Silvia värnar mycket om.

Men nu får hon ett tråkigt besked – för andra året i rad.

Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!Brand logo
Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!

Så bor drottning Silvia och kungen på Drottningholm

Kungaparet bor som bekant på vackra Drottningholms slott ute på Ekerö. I slottets södra länga har de bott sedan 1981, och trivs i sina 192 pampiga rum.

Deras privata våning rymmer dock "bara" 20 rum, och dit in kommer nästan ingen – vi har bara fått ytterst få bilder där kungaparets hemliga hem skymtas i bakgrunden.

Men resten av slottsområdet är desto mer öppet. Drottningholm är ett väldigt populärt turistmål, och lockar många som vill få sig en glimt av det vackra landskapet – och kanske kungen som rastar hunden Brandie.

Kring juletider är Drottningholm extra turistvänligt. Eller ja, det har varit.

Drottningholms slott under vintern
Nu kommer ett trist besked om julen på Drottningholm.

Trista beskedet till drottning Silvia – blir ingen julmarknad

Sedan 2007 anordnas nämligen en omtyckt julmarknad utanför slottet. Men förra året ställdes den in, för första gången sedan pandemin 2020. Då var det bygget av Ekerövägen som satte käppar i hjulen.

Annons

– Vi söker tillstånd för varje år, men nu valde de att neka. Det är tråkigt, sa Stefan Hofsten, mässansvarig på Svenska slottsmässor till Mitt i förra året.

Och nu kommer nästa trista besked. Inte heller i år blir det någon julmarknad i Drottningholm. Återigen är det trafiksituationen som sätter stopp, berättar Christina Karlsson som är ekonomiansvarig på Svenska slottsmässor till Mitt i.

På grund av ombyggnationen blir det stopp i trafiken när allt för många bilar kör in på slottsområdet, eftersom det är den enda vägen in och ut ur Ekerö.

Ett sorgligt besked inte minst till Silvia, som säkerligen njuter av när det är fullt av liv och julmys utanför Drottningholm.

Foto: TT

Annons