Sorgliga sanningen bakom nya bilderna på Silvia

Kungen och drottningen

Kungen lämnade Silvia hemma under helgen. Foto: TT

Det blev en konstig helg för Silvia.

Under helgen skedde en historisk händelse i London. Den nya kungen och drottningen över Storbritannien kröntes, vilket senast hände för 70 år sedan.

Sötchock när kungen firades av de allra minsta!
0:41

Efter reklamen: Sötchock när kungen firades av de allra minsta!

(0:41)

Slå på ljud

Efter ensamma helgen – nu lämnar Silvia Drottningholm

Lämnade drottningen hemma

Det var 2000 gäster som kom från hela världen för att bevittna ceremonien. Bland gästerna kunde vi se vår egen kung Carl Gustav och kronprinsessan Victoria. Men vår drottning Silvia fick inte följa med på kalaset utan fick stanna hemma. Hon tvingades bevittna den historiska händelsen ensam hemma utan sin make vid sin sida.

Silvias frånvaro stack även ut om man jämför med de andra gästerna från Skandinavien. Från Norge var det kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Merit som närvarade, och från Danmark var det kronprinsparet Frederik och Mary som var på plats. Men från Sverige fick ingen respektive följa med. Och Silvia fick hoppa över årets absoluta kungliga höjdpunkt.

Silvias revansch

Och inte nog med det missade Silvia att få sitta på första parkett, då kungen och kronprinsessan satt på första raden i Westminster Abbey. Istället fick drottningen sitta bänkad i soffan för att följa kungligheterna i London.

Men efter kungens London-besök får Silvia sin revansch. Efter att ha suttit själv på Drottningholm hela helgen får hon äntligen lämna. Idag har hon tillsammans med kungen åkt till Härnösand för ännu ett länsbesök för att fira kungens jubileumsår.

Silvia

Detta är deras åttonde länsbesök.

Mats Andersson/TT

Detta blir deras åttonde besök för i år och de ska besöka alla 21 län innan årets slut. Detta för att fira att kungen suttit på tronen i hela 50 år.

Svårigheter under besöket

Och kungaparet tog verkligen med sig våren till Härnösand, solen strålade över paret och den stora folkmassan. Men trots solen var det inte vindstilla, vilket stod i vägen för en av kungens uppgifter. Han skulle nämligen under dagen inviga skulpturen "Ignis". Och enligt tidningen Ångermanlands liverapportering hade kungen svårt att tända ljuset vid fredsskulpturen.

Kungaparet

Kungaparet befinner sig i Härnösand.

Mats Andersson/TT

– Det blåser en del nere på Mellanholmen och kungen hade först lite svårt att tända ljuset vid fredsmonumentet på grund av den friska vinden. Men skam den som ger sig, skriver tidningen.

Under dagen kommer även kungen att hålla ett tal, och innan hemfärden ska kungaparet få utveckla sina kunskaper inom kemi på entreprenörsmässan.

Svensk Dam avslöjar: Madeleine har landat i Sverige – verkliga anledningen