Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Speciella detaljen i nya bilderna på kungafamiljen – visar sanningen om krisen

08 jan, 2023, 16:00 

En specifik detalj i de nya bilderna på kungen, drottningen och kronprinsessan säger allt om den rådande familjesituationen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungen kontroversiella uttalande chockarBrand logo
Kungen kontroversiella uttalande chockar

2023 fick en skakig start för vår svenska kungafamilj.

Kungens omtalade uttalande om successionsordningen i den nya SVT-dokumentären Sveriges sista kungar väckte starkt kritik vilket ledde vill att Kungahuset gick ut med ett uttalande, undertecknat kungen själv.

"Det har smärtat mig djupt när jag i efterhand har tagit del av kommentarer som gör gällande att jag inte skulle stå bakom min dotter, Kronprinsessan Victoria, som Sveriges tronföljare", sa kungen bland annat i uttalandet.

Kungen underströk sedan hur stolt han är över sin dotter och att den kvinnliga tronföljden är en självklarhet för honom.

Annons
Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Daniel, kronprinsessan Victoria vid Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm på lördagen.
Kungen uttryckte sitt fulla stöd för kronprinsessan i sitt nya uttalande.

Första bilderna på kungen och kronprinsessan tillsammans efter omtalade uttalandet

På söndagen är kungen, drottning Silvia och kronprinsessan på plats i Sälen för att närvara vid Folk och Försvars rikskonferens.

På förmiddagen anlände familjen i samlad trupp – till synes pigga och glada!

Alla tre var propert kläda, med varma vinterjackor snö-vänliga skor. Drottningen höll även en färgglad sjal i handen.

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria anländer till Folk och Försvars rikskonferens i Sälen på söndagen.
Kungaparet och kronprinsessan var på gott humör under söndagen!

Detaljen i nya bilderna på kungafamiljen – visar sanningen

Under mediastormen som följde efter kungens uttalande var det många som undrade om relationen mellan kungen och kronprinsessan hade påverkats.

Annons

I en intervju med Svensk Dam beskriver Margareta Thorgren relationen som ”mycket god”.

– Det här är ingen stor sak i familjen. Det är en fråga i media som har blivit väldigt, väldigt förstorad.

– Kungen och kronprinsessan arbetar sida vid sida sedan många år tillbaka och kungen tycker att kronprinsessan som hans efterträdare kommer att bli en utmärkt statschef för Sverige.

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria anländer till Folk och Försvars rikskonferens i Sälen på söndagen.
Kungafamiljen visar en enad front – genom att kramas framför kamerorna.

På de nya bilderna ser vi att kungen och kronprinsessan ville visa just detta – genom en varm kram framför alla fotografer på plats.

Drottningen har även ett stort leende på läpparna på samtliga bilder vilket visar på att hon verkligen är familjens klippa.

Silvia har alltid stått stadigt när det stormat kring kungafamiljen och denna kris är inget undantag.

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria anländer till Folk och Försvars rikskonferens i Sälen på söndagen.
Fina Silvia! Alltid med ett leende på läpparna – genom vått och torrt.
Annons