Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Spekulationerna kring Silvias mystiska plåster

13 nov, 2018, 15:18 
Vi har bilderna från drottningens besök på ett demensboende i São Paulo - men det kan inte hjälpas att plåsterlappen nedanför hennes öga drog blickarna till sig.
Annons

Egentligen kan man ju tycka att en sådan här sak är väldigt privat, men drottningen är en av Sveriges mest fotograferade personer och då är det klart att det där lilla plåstret väcker frågor.

Troligen har drottning Silvia låtit ta bort ett födelsemärke eller liknande. Vi är ju många som har tagit bort sådana fläckar och då får man ju inte vara i solljus, vilket kan bli svårt om man som drottningen var på resa i soliga Brasilien. Den sista tiden har hon dessutom haft ett tufft schema, och förmodligen inte haft tid att låta detta läka utanför det kungliga strålkastarljuset.

Svensk Damtidning har sökt därför sökt hovets informationschef Margareta Thorgren utan framgång.

Drottning Silvia.

Resorna har avlöst varandra och just denna gick alltså till drottningens barndomsstad Sao Paulo. Med sin långa erfarenhet av stöd till demenssjuka har drottningen blivit en kunglig tungviktare i ämnet, och en internationell ambassadör för demensfrågor, och hon togs emot med jubel och förväntan vid det stora årliga demenssymposiet Dementia in Focus.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Silvia huvudtalade

Drottningen var en av huvudtalarna och hon berättade bland annat om Silviahemmets vårdfilosofi, hur hon startade stiftelsen och om vilka planer och utmaningar som väntar.

Det blev två intensiva dagar för drottningen, som åtföljdes av sin hovdam Christina von Schwerin.

Drottning Silvia i hetluften! Hon möttes av ett stort medieuppbåd under besöket i Sao Paulo i Brasilien.
Drottning Silvia i hetluften – TV-stationerna köade för en kommentar.

Efter symposiet åkte drottningen till äldreboendet SBA Residencial som drivs av Sociedade Beneficente Alemã, där hon bland annat besökte en avdelning för kroniskt sjuka och en byggnad där Silviahemmet planerar att starta en verksamhet.

Fuchsian är en av drottning Silvias älsklingsblommor, och hon förknippar den alltid med sin barndoms Brasilien.
Annons

Fuchsiorna blommade utanför, en blomma som drottningen alltid förknippar med sin barndoms Brasilien. Hon flyttade ju till Sao Paulo med sin familj när hon var fyra, och de stannade i tio år.

Besöket avslutades med att drottningen invigde det nya rehabiliteringscentret Casa Rehabitar.

Och så blev hon kysst på hand av denne gentleman.

Annons

Till sist blev det kaffekalas förstås, med starkt brasilianskt kaffe och blågula bakelser, dagen till ära.

Dagen efter togs drottningen emot av representanter för Högsta Domstolen, som uppmärksammade  hennes välgörenhetsstiftelse Childhoods arbete för att skydda barn från sexuellt våld.

Annons

Detta var en viktig resa för drottningen, som landade i Stockholm i tid för dagens stora inkommande statsbesök från Italien.

Läs också:

Foto: TT, Ibl, Sociedade Beneficente Alemã

Annons