Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Spelade golf med Daniel – nu berättar hon om hans beteende på banan: ”Besviken"

09 jun, 2023, 12:30 

Nu berättar golfspelaren om prinsen på golfbanan.

Annons

Att prins Daniel är en sportig kunglighet har vi vetat sedan dag ett. Det var ju träningen som förde honom samman med kronprinsessan – på hans gym Master Training på Östermalm.

Men det är inte bara att lyfta vikter och få upp flåset som prinsen roar sig med. Han är en fena på golf.

Efterlängtade comebacken • Victorias & Estelles äventyr • Madeleines hemliga fest – 3 kungliga snackisar från vecka 23!Brand logo
Efterlängtade comebacken • Victorias & Estelles äventyr • Madeleines hemliga fest – 3 kungliga snackisar från vecka 23!

Prins Daniels golftur – roade sig utan Victoria

Ett säkert vårtecken är när vi ser prins Daniel ute på greenen, och i veckan var det dags. Prinsen befann sig på Ullna golfbana, där förberedelserna inför tävlingen Scandinavian Mix pågick för fullt.

Den är unik eftersom män och kvinnor tävlar ihop, och en av deltagarna är proffsgolfaren Annika Sörenstam. Under onsdagen var det dags att testa swingen innan tävlingen – och för att göra det hela lite festligare fick man golfa med välkända namn.

Annons

Det är här prins Daniel kommer in i bilden, som ju är ett erkänt golf-fan. Hur han betedde sig på banan? Bra, hälsar Annika till Sportbladet:

– Han är jättetrevlig! Jag har träffat honom några gånger förut och vet att han är väldigt sport- och golfintresserad. Han är en kul kille, golfbiten helt klart.

Prins Daniel och Annika Sörenstam på golfbanan
Vilket team!
Annons

Så beter sig prins Daniel på golfbanan

Däremot gjorde sig vinnarskallen påmind ute på banan. Prins Daniel har ju fullt upp, och det är givet att han inte kan tillbringa dagarna ute på golfbanan så mycket som han önskar.

– Han hade inte spelat så mycket nu på senare tid så han var lite besviken över sitt spel men han gjorde i alla fall birdie på nian – vårt sista hål – så då var han lite nöjd, säger Annika till Sportbladet.

Förhoppningsvis får han lite mer tid över i sommar. Det gäller ju att vara på topp inför den årliga Victoriagolfen, som går av stapeln på Öland dagen innan kronprinsessans födelsedag. Det har blivit en härlig sommartradition, där prinsen roar sig med vänner. En återkommande gäst är den nära vännen Peter 'Foppa' Forsberg, som däremot saknades i fjol.

Prins Daniel och Peter Jidhe på golfbanan under Victoriagolfen 2022
I fjol fick prins Daniel sällskap av Peter Jidhe.

Foto: TT

Annons