Splittringen mellan Daniel och Madeleine – därför träffas de inte i USA

<span class=" t41" data-lab-text_size_desktop="41">Splittringen mellan Daniel och Madeleine – därför träffas de inte i USA</span>

Prins Daniel och prinsessan Madeleine tänker inte träffas – trots att de befinner sig i samma land.

Sanningen om Madeleines och Victorias relation!
0:57

Efter reklamen: Sanningen om Madeleines och Victorias relation!

(0:57)

Slå på ljud

Utan prinsessan Madeleine hade prins Daniels liv troligtvis sett betydligt annorlunda ut. Det var nämligen tack vare Madeleine som Daniel kom i kontakt med kronprinsessan Victoria.

Madeleine tipsade Victoria om gymmet Master Training på Regeringsgatan i Stockholm, där en 27-årig Daniel Westling var personlig tränare – och resten är historia.

Sedan Daniel blev en del av familjen har han haft en nära relation till sin svägerska – de kände ju trots allt varandra redan innan Victoria.

Därför kan det tyckas underligt att prinsen nu inte träffar Madeleine när han ändå befinner sig på andra sidan Atlanten.

Daniel på resa i USA – träffar inte Madeleine

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bor sedan 2018 bland palmer och sandstränder i solstaten Florida med sina tre barn Leonore, Nicolas och Adrienne.

Där lever de ett liv fyllt av lyx och flärd i en 600 kvadratmeter stor villa fördelat på 15 rum med bästa tänkbara läge i det exklusiva villaområdet Pinecrest, en av Miamis gräddhyllor.

Det finns ju dock en nackdel – de bor 800 mil från kungafamiljen. Därför försöker de självfallet ta varje tillfälle som ges till att träffas.

Men nu är Daniel på resande fot i USA, och det finns inga planer på att träffa Madeleine, eller vice versa.

Madeleine och Daniel roar sig på Victoriadagen 2014.

Patrik Österberg/TT

Därför träffas inte prins Daniel och prinsessan Madeleine

Anledningen till Daniels resa är initiativet Prins Daniel Fellowship, och är en av prinsens viktigaste uppdrag under året.

– Prins Daniels Fellowship anordnar återkommande entreprenörsresor för att nya entreprenörer tillsammans med etablerade företagsledare ska inspireras av framgångsrika exempel på entreprenörskap och innovation, säger Daniel Urso på hovets kommunikationsavdelning till Svensk Dam.

Men vägarna går dessvärre inte förbi Florida. Denna gång är navigationen inställd på San Francisco och Seattle, vilket passar resans mål bättre.

– Silicon valley i USA är ett område med många ledande exempel på forskning och entreprenörskap, menar Urso.

– Seattleområdet har en framstående företagsamhetskultur och företag i framkant av flera framtidsbranscher.

Med andra ord är det inte helt lätt att bara "svänga förbi" Miami. Men sommaren är trots allt inte alltför långt bort, och då kommer troligtvis prinsessfamiljen till Sverige för en återförening med hela familjen!

Foto: TT

LÄS MER: Prins Daniels möte med svenska miljardärskan – under USA-resan

LÄS MER: Stora pengachocken för kungafamiljen: "De får absolut ingenting – helt lottlösa"

LÄS MER: Mette-Marits nya hälsobesked – bilderna visar