Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Splittringen mellan Sofia och Victoria – råkar avslöjas av bilden

12 jul, 2023, 13:30 
Samuel Björn
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia

De olika kungligheterna har sina egna traditioner som skiljer dem åt under sommaren på Öland.

Annons
Mac and cheese – Sofias lyxiga favoriträttBrand logo
Mac and cheese – Sofias lyxiga favoriträtt

Nu är äntligen kungafamiljen samlade på Öland. Under somrarna på Öland brukar kungahusets schema se ganska liknande ut. De firar kronprinsessan Victoria under Victoriadagarna med konserter och ett gäng fysiska aktiviteter och så deltar de på konserter på Solliden slott med några av Sveriges kändaste artister.

Men de olika medlemmarna av kungahuset har också traditioner emellan sig som skiljer dem åt.

Första bilderna från Öland

I måndags kunde Svensk Dam skicka ut de första bilderna som bekräftade att kungahuset faktiskt var samlade på Öland. På bilderna kunde vi se att de redan börjat roa sig, det stod nämligen minigolf på schemat! (för männen och pojkarna i alla fall).

Annons
Prins Gabriel och prins Carl Philip
Prins Carl Philip med sonen prins Gabriel på minigolfbanan.

Prins Daniel, prins Carl Philip och Chris O'Neill hade tagit med sig de kungliga prinsarna ner till societetsparken i Borgholm för att slå lite hål i det fina Ölandsvädret!

– Jag har pratat med flera som såg prinsarna spela i parken och de verkade vara nöjda med att vara på Öland och äntligen få njuta av sommaren, berättade Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T. Lindwall, som själv är på plats på Borgholm, tidigare i veckan.

Prins Daniel
Prins Daniel med keps och glasögon under minigolfen.

Olika traditioner som skiljer kungahuset

Det är spännande hur traditioner kan födas. Victoriadagen började exempelvis som en vild idé framförd till kungen en kväll på krogen Alexandra i Stockholm för 45 år sedan, skriver SVT.

Annons

Kronprinsessan Victoria hade precis föds och den före detta fotbollsspelaren Kay Wiestål, som sadlat om och arbetade med sponsoravtal för det alpina landslaget kläckte en idé för kungen. idén var ett officiellt firande av kronprinsessans födelsedag – som lämpligt nog inföll mitt i sommaren, den 14 juli – just på Öland. Kungen nappade och resten är historia.

Sedan dess har de olika medlemmarna i kungahuset hittat sina egna traditioner under sommaren på Öland. En sådan är mellan prinsessan Sofia och Carl Philip. Det har nämligen blivit tradition att de varje sommaren publicerar en bild på deras Instagram med hela familjen samlad för att fira in att de anlänt till Öland.

Och visst är de fina!

Detta är något som skiljer dem mot kronprinsessan då hon inte meddelar på sina officiella sociala medier att hon och familjen anlänt till semester-ön. Vi får istället vänta på andra källor att bekräfta deras närvara på Öland.

Annons