Spricka mellan drottning Elizabeth och prins Charles efter skandalintervjun

Prins Charles och drottning Elizabeth

Prins Charles och drottning Elizabeth har hamnat i en konflikt efter prins Harrys intervju med Oprah Winfrey.
Johan T Lindwall om Meghan och Harrys intervju: ”Var det verkligen nödvändigt?”
Slå på ljud

Meghan Markle och prins Harry slog sig ner mittemot tv-ikonen Oprah Winfrey och försatte nästan ögonblickligen den brittiska kungafamiljen i blåsväder.

Bland annat gick Harry hårt åt sin pappa, prins Charles. Han hävdade att vid ett tillfälle slutade Charles helt sonika att svara i telefon när hans son ringde.

– Det är mycket vi måste jobba med där. Jag känner mig riktigt sviken, för han har varit med om något liknande. Han vet hur den smärtan känns och Archie är hans sonson. Jag kommer alltid att älska honom, men det har gjort väldigt ont. Och jag kommer att fortsätta att prioritera att vi ska rädda den relationen, sa Harry i intervjun.

Prins Charles och drottning Elizabeth i bråk med varandra

Meghan och Harry påstod också att en icke-namngiven medlem i kungafamiljen visat "oro" kring vilken hudfärg deras son Archie skulle få.

Många ställde sig frågan: hur skulle Buckingham Palace svara? Med ett pressmeddelande, godkänt och undertecknat av drottning Elizabeth.

”Hela familjen är mycket ledsna över att få höra i vilken hög utsträckning de senaste åren har varit tuffa för Harry och Meghan. Frågorna som tagits upp, i synnerhet den med hudfärg, är bekymrande. Vissa erinringar kan variera, men de tas på stort allvar och kommer adresseras av familjen privat. Harry, Meghan och Archie kommer alltid vara mycket älskade familjemedlemmar", kunde man läsa i pressmeddelandet.

Men tydligen har brevet lett till en ny familjekonflikt. Enligt The Sun var Charles inte alls nöjd med meddelandet. Han tyckte, tvärtemot mamma Elizabeth, att kungafamiljen borde satt hårt mot hårt.

– Det var olika reaktioner när familjen funderade kring vad man skulle göra. Drottningen ville skicka ut ett lågmält formulerat pressmeddelande när man sa att man var ledsna att Meghan och Harry är ledsna. Men prins Charles ville slå tillbaka, argument för argument, alla påståenden i intervjun, säger The Suns källa.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen