Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sprickan i relationen – blir bara värre: "Väldigt sårade"

10 jul, 2023, 10:30 
Samuel Björn
Prins Harry och Meghan Markle
2018 gifte sig prins Harry med den berömda skådespelaren Meghan Markle.

Efter långt gångna sprickor verkar prins Harrys relation till kompisgruppen vara värre än någonsin.

Annons
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”Brand logo
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”

Efter prins Harrys självbiografi Spare gavs ut i vintras uppstod sprickan. Uttalanden i boken och i intervjuer runt samma tid fick flera av Harrys vänner att känna sig "väldigt sårade" och "upprörda"...

Relationen mellan Harry och kompisgänget som en gång i tiden kallade sig själva för ”band of brothers” verkar bara bli sämre och sämre. Nu i veckan gifte sig nämligen Harrys bästa vän Jack Mann, men prinsen och hans fru Meghan Markle lös med sin frånvaro.

Annons

Experten bekräftar sprickan

Kungaexperten Rebecca English berättar I Daily Mail om vännernas upprördhet. Rebecca menar att den förr i tiden så sammansvetsade kompisgruppen har börjat nystats upp och att Harrys gamla vänner känner sig svikna utav prinsen

– Det var nästan som en sorts omertá mellan dem. Det finns människor som har sagt: ”Vi har varit väldigt lojala mot honom genom åren och vi känner inte att lojaliteten har betalats tillbaka”, säger hon.

Detta ska alltså vara anledningen till att Harry och Meghan inte dök upp på Jacks bröllop. Jack som för bara några år sedan sågs som Harrys absolut bästa kompis och som rapporterades som prinsens "riktiga" best man framför prins William på Harry och Meghans bröllop 2018.

– Vi vet inte om Jack Mann glidit isär från Harry eller inte, men i slutet av Harrys självbiografi pratar han om att han blev bestraffad – i sina ord – efter intervjun av några av sina närmsta vänner, säger journalisten Richard Eden enligt Daily Mail.

Annons
Prins Harrys självbiografi Spare
Prins Harrys självbiografi Spare som kom som en bomb när den släpptes nu i vintras.

Sista kopplingen till Storbritannien borta

För cirka tre år sedan lämnade Harry och Meghan Storbritannien, flyttade till Kalifornien i USA och sade på köpet upp sina kungliga titlar och uppdrag,

Sedan dess har otaliga vändor gått i Harry och Meghans uttåg från kungahuset. I vintras släppte Harry som tidigare nämnt en självbiografi som till stor del handlar om händelsen och samtidigt så släppte paret en serie på Netflix med det simpla namnet Harry & Meghan där flera kontroversiella ämnen inom kungahuset lyfts.

Annons
Meghan & Harry
Prins Harry och Meghan Markle i Netflix-serien Meghan & Harry.

Bara dagar efter att Harrys självbiografi släpptes fick Harry och Meghan beskedet att de var tvungna att lämna Frogmore Cottage, deras hem i Storbritannien. Nu till sommaren flyttade de officiellt ut sina sista prylar ur hemmet och därmed också sina sista materiella kopplingar till Storbritannien och det brittiska kungahuset.

Annons