Stark kritik mot Harry efter beslutet – försvara Diana eller 100 miljoner pund?

Prins Harry uppmanas att slopa kontraktet med Netflix värt 100 miljoner pund, efter ”respektlös” porträttering av prinsessan Diana i ”The Crown”:

Slå på ljud

I den populära Netflix-serien "The Crown" skildras det brittiska kungahuset under olika historiska skeenden. Tittarna har bland annat få se när drottning Elizabeth intog tronen för snart 70 år sedan. Men i den kommande säsongen som just nu spelas in kommer fokuset ligga på prinsessan Diana sista år i livet.

Men det är flera av Dianas närstående som uttryckt oro kring hur hon kommer porträtteras, och det verkar som att farhågorna eventuellt kommer besannas.

Nu riktas det stark kritik mot Harry, som har ett kontrakt med Netflix och The Crown på 100 miljoner pund.

"Respektlös" porträttering av prinsessan Diana i The Crown

Den nya, femte, säsongen av tv-serien har varit efterlängtad länge då intresset för prinsessans liv har varit stort ända sedan hon och prins Charles blev ett par. Men det som verkligen engagerat världen är de sista åren fram till hennes död 1997.

För att skildra Dianas liv så nära sanningen som möjligt, har manusförfattaren Peter Morgan tagit hjälp av Dianas närmsta väninna Jemina Kahn. Hon har fått agera rådgivare under arbetets gång, men nu anser hon att Dianas liv inte berättas på ett respektfullt sätt, och vill därför inte ha något med serien att göra längre.

Hon kräver även att hennes bidrag till berättelsen helt tas bort och att hennes namn stryks från eftertexter och manus.

Kriken mot Harry: "Borde stå upp för sin mamma"

Angela Levin är journalist, författare och expert på Englands kungafamilj. Och hon menar nu att det är ofattbart att inte även Harry sätter ner foten.

"Han borde riva avtalet och stå upp för sin mamma", säger hon enligt The Sun.

Från Harrys håll har det i stället varit total tystnad om Netflix och deras sätt att porträttera prinsessan Diana.

"Vad väger tyngst? Pengar eller att försvara sin mamma? Det är förbryllande att han inte kan uttrycka sin åsikt om detta".

Foto: TT

LÄS MER: Prinsessan Dianas lyckligaste tid i livet – 18 år och fri från kungliga plikter

LÄS MER: Detaljerna om prinsessan Dianas död skakar om – 24 år senare: "Fruktansvärt att höra"

LÄS MER: Meghans blinkning till Diana – bilderna väcker reaktioner