Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Starkt stöd och kärlek till Kate – drottning Camillas varma ord till folket

28 mar, 2024, 20:00 
Louise Wibergh Lenti
Drottning Camilla tackar folket för deras stöd.
Annons
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

Det brittiska kungahuset har haft en fruktansvärt tuff start på året. Först berättade kung Charles i februari om sin cancerdiagnos som han nu behandlas för och förra veckan fick vi höra att även prinsessan Kate drabbats av den otäcka sjukdomen.

Bägge parter har av förklarliga skäl dragit sig tillbaka från sina åtaganden för att kunna kurera sig.

Någon som däremot fortsätter arbeta är drottning Camilla, 76, som nu mött folket och tackat dem för deras enorma stöd i familjens kris.

Stort stöd från folket

Under onsdagen befann sig drottning Camilla i Shrewsbury för att besöka den lokala marknaden. Till platsen hade det strömmat uppskattningsvis 2000 personer som var där för att träffa henne och visa sitt stöd, detta rapporterar Daily Mail.

Annons

Så fort hon klev ur bilen möttes hon av hurrarop från den stora folkmassan som väntat på henne. Blombuketter, tavlor och teckningar kom på löpande band mot drottningen som tog sin tid att försöka hälsa på så många som möjligt.

Många blombuketter blir det, men Camilla blev lika glad för varenda en.Chris Jackson-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com
Kärleken till drottningen och kungafamiljen uttrycktes i många former – här i en vacker tavla.Chris Jackson-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com
Camilla stannade även vid stånden på marknaden, här skrattandes med två kvinnor som nyligen startat en egen vinimport.Chris Jackson
Annons

Camillas varma ord

Mitt i folkvimlet träffade Camilla två små flickor som hade ritat "krya på dig"-kort till Kate.

– Jag vet att Catherine är upprymd över alla vänliga önskningar och stödet, säger Camilla till flickorna i ett videoklipp från Daily Mail.

Harriet, 10, bad om ursäkt till drottningen för att korten blivit "lite skrynkliga" i vinden. Camilla lutade sig då fram till Harriet och Lois, 6, och svarade med en varm röst:

– Jag ska ta dem försiktigt och se till att hon vet att de kommer.

Drottning Camilla
Camilla försäkrar flickorna att hon ska ta hand om teckningarna så att Kate får dem.Chris Jackson-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com

Flickornas mamma, Lucy Waterston, var tagen av händelsen efteråt. Hon trodde inte att drottningen ens skulle få se korten och förundrades över Camillas engagemang.

– Hon sa att hon verkligen kommer att skicka sin kärlek, berättar hon med ett chockat leende.

Foto: TT

Annons