Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stefan Löfven nobbar prins Julian – går inte på dopet

13 aug, 2021, 10:04 
Prinsessan Sofia Prins Carl Philip Statsminister Stefan Löfven Prins Gabriels dop 2017

Statsministern nobbar prins Julians dop. Det bekräftar Regeringskansliet för Svensk Dam.

Annons
Stefan Löfvens intima avslöjande – hustrun Ulla säger ifrån: ”Väldigt detaljerat...”Brand logo
Stefan Löfvens intima avslöjande – hustrun Ulla säger ifrån: ”Väldigt detaljerat...”

Statsminister Stefan Löfven kommer inte att finnas bland gästerna när prins Julian döps i Drottningholms slottskyrka i morgon lördag.

– Regeringen kommer att representeras av justitieministern, säger hans pressekreterare Maria Soläng till Svensk Damtidning.

Prins Julian är sjua i den svenska tronföljden, men samtidigt det första av de åtta kungliga barnbarnen som inte har fötts som Kunglig Höghet och som heller inte från födseln har tillhört Kungahuset.

Dopet blir det åttonde kungliga på sju år, men för första gången uteblir alltså statsministern. Däremot kommer vi att få se justitieminister Morgan Johansson bland gästerna.

Hovet har också utannonserat att prins Julians dop kommer att bli något mindre än de tidigare kungliga dopen. Gästlistan offentliggörs först i morgon.

Stefan Löfven Ulla Löfven Prins Gabriels dop 2017
Stefan och Ulla Löfven på prins Gabriels dop 2017. Men denna gång stannar de hemma.

Prins Julians dop – Hallands landshövding bland gästerna

Hela den kungliga storfamiljen kommer att vara samlad i slottskyrkan på Drottningholms slott och dopceremonin inleds klockan 12.00. Prinsen Julian kommer att bära namnen Julian Herbert Folke och han är hertig av Halland. Hallands landshövding Brittis Benzler har bekräftat att hon kommer, och med sig har hon en dopgåva från länet.

Annons

– Den är än så länge hemlig, men jag kan avslöja att den främst kommer att användas av väldigt många andra barn, säger hon till P4 Halland.

Tidigare i dag har hovet också tillkännagivit vilka fem personer som prinsessan Sofia och prins Carl Philip har valt som faddrar åt prins Julian, läs mer om det här.

På Drottningholms slott pågår förberedelserna som bäst. Sveriges Television direktsänder inte dopet, utan väljer att visa ett sammandrag klockan 18.15 på söndag. Men Svensk Dam kommer att vara på plats på Drottningholm, följ vår rapportering här!

Drottningholms slott Slottskyrkan Drottningholms slottskyrka
Drottningholms slott, slottskyrkan ser du längst till vänster.

Foto: TT.

Annons