Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ulla Löfven berättar om missnöjet med Stefan Löfven

04 mar, 2021, 20:30 
Ulla Löfven och Stefan Löfven
Ulla Löfven har varit gift med sin Stefan i över 17 år. Livet med maken blev dock inte riktigt som hon tänkt sig.
Annons
Stefan Löfvens intima avslöjande – hustrun Ulla säger ifrån: ”Väldigt detaljerat...”Brand logo
Stefan Löfvens intima avslöjande – hustrun Ulla säger ifrån: ”Väldigt detaljerat...”

Ulla Löfven, 69, träffade kärleken Stefan, 63, när hon jobbade som chefsekreterare på Hägglund & Söner.

Vad som började som en vänskap utvecklades snart till kärlek, trots att Ulla var gift med två barn. Till slut vågade de ta steget och starta ett liv tillsammans.

– Stefan har ett jättebra förhållande till mina barn och barnbarn och vi har ett bra förhållande till min före detta man, har Ulla tidigare sagt.

Nu har paret varit gifta i snart 18 år och under den tiden har Stefan blivit statsminister och Ulla pensionär. Livet med maken blev inte riktigt som hon hade tänkt sig, kan Ulla erkänna.

Ulla Löfven – livet blev inte som hon trodde

I podcasten "Dagens människa" berättar Ulla om livet med Stefan. På frågan om dynamiken blir speciell då en är pensionär och en statsminister blir svaret "ja".

– Så är det ju. Och vi hade väl egentligen trott tidigare att vid det här laget kanske skulle vi vara pensionärer kanske båda två. Men så blev det inte.

Annons

– Nej men egentligen fungerar det ganska bra. Alltså vi stiger upp, vi är uppe tidigt på morgon båda två och liksom hinner prata lite grann och så där och sen går han iväg till sitt jobb och jag fyller ju min dag och det har jag ju gjort, jag menar, vi är ju vana vid det att vi ses morgon och kväll och det gör vi ju nu också så det… Det fungerar bra tycker jag.

Ulla Löfven och Stefan Löfven
Ulla Löfven och Stefan Löfven har varit gifta sedan 2003. FOTO:

Ulla Löfven: "Den där friheten längtar jag efter"

Även om Ulla menar att parets nuvarande situation "fungerar bra" drömmer hon sig bort till den dag då även Stefan är pensionär.

"Vad längtar du efter, sen? När ni båda är pensionärer? Ni får oceannier av tid?", frågar Malin Aronsson.

– Jag tror främst det där att det inte är någonting annat som ska styra hela tiden utan att man har en fritid att göra sånt som andra människor i vår ålder gör, säger Ulla med ett skratt.

Annons

– Ibland när jag träffar gamla skolkamrater eller så kan jag bli lite avundsjuk på när de säger att nu ska de åka 14 dagar till Spanien eller något sådant där, eller ja. Lite sådana, den där friheten längtar jag efter.

Foto: TT

Annons