Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hustrun Ulla rycker ut! Räddar Stefan Löfven mitt i TV-sändningen

15 jan, 2021, 20:00 
Stefan Löfven och Ulla Löfven
Stefan Löfven pratar öppet om sin kritiserade shoppingtur i "Carina Bergfeldt". Vid sin sida har han hustrun Ulla Löfven som får rycka ut till sin makes undsättning.
Annons
Stefan Löfvens intima avslöjande – hustrun Ulla säger ifrån: ”Väldigt detaljerat...”Brand logo
Stefan Löfvens intima avslöjande – hustrun Ulla säger ifrån: ”Väldigt detaljerat...”

Inför jul besökte Stefan Löfven gallerian i Stockholm flera gånger, vilket Expressen var först med att rapportera om.

Bland annat skulle han handla en julklapp till sin fru Ulla. Att statsministern var ute i julhandeln togs inte emot väl. Dagar tidigare hade han uppmanat svenskarna att "ställa in och boka om".

I premiäravsnittet av "Carina Bergfeldt" berättar nu statsministern själv om besöken i köpcentrumet.

Bredvid sig har han frun Ulla Löfven. En närvaro som sticker ut – aldrig tidigare har makarna gjort en gemensam intervju.

Ulla Löfven rycker in – försvarar maken Stefan Löfven

USA-korrespondenten och numera programledaren Carina Bergfeldt menar att hon fick tjata på paret Löfven för att få de att ställa upp.

"Det tog några samtal och lite övertalning, men sedan sa makarna Löfven ja till att ställa upp på sin första gemensamma tv-intervju någonsin", skriver hon på Instagram.

Annons

Stefan Löfven är ju såklart van vid att ställa upp i mediala sammanhang. Frun Ulla har dock valt att hålla en låg profil och har ställt upp i ett fåtal intervjuer som statsministerfru.

Som Carina konstaterar har hon aldrig gjort en gemensam intervju med maken. Tidpunkten för hennes omvändning är just efter Löfvens kris med galleria-besöken. Då rycker hon ut för att försvara maken.

Ulla Löfven: Följde reglerna som fanns

I intervjun med Carina Bergfeldt berättar Ulla att hon väntade utanför gallerian vid tillfället då statsministerns fotograferades.

Hon understryker vad hennes make tidigare sagt – det är lätt att vara efterklok.

– Det är klart att man kunde gjort saker annorlunda. Men vi gick ut tidigt en lördagsmorgon när de precis hade öppnat. Jag stod utanför och väntade. Jag såg att det inte var nåt folk där inne, säger hon.

Stefan Löfven menar även att många fått en felaktig bild av det omtalade besöket och betonar än en gång att det inte var trångt inne i affären.

Ulla Löfven och Stefan Löfven
Ulla Löfven understryker att maken höll avstånd under sin shoppingtur.

När Carina Bergfeldt frågar Ulla Löfven om hon tycker att julklappen var värd all uppståndelse försvarar hon än en gång sin man.

Annons

– Jag tycker rabalder som blev... Du var och hämtade ut din klocka och följde de här reglerna som fanns, håll avstånd. Och sen var det som att du gjorde något helt förbjudet. Sen inser jag ju att det gäller ju att föregå med gott exempel... Så det var väl den grejen, säger Ulla Löfven.

Vad det var i julklappen? En aktivitetsklocka, avslöjar Ulla.

Talkshowen Carina Bergfeldt sänds på fredagar klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play. Premiäravsnittet sänds den 15 januari 2021.

Foto: TT, SVT

Annons