Stjärnans hån mot kungafamiljen – nu plockas omtalade bilden ned

04 nov, 2022, 13:00 
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia

Nu måste Petter Northug ta ned bilden.

Annons
Det här är kungaparet
Det här är kungaparet

Att Petter Northug var en fena i skidspåren har inte undgått många. Men faktum är att han också, trots sin norska bakgrund, hyser en stor faiblesse för den svenska kungafamiljen.

Det blev tydligt när han visade upp sin lägenhet i Youtube-serien Klarna drops by.

Ledigt rörde han sig mellan rummen i ungkarlslyan i Oslo och berättade om inredningen, men det var den färgstarka bilden på kung Carl Gustaf som fick all uppståndelse.

– Den största svensken av dem alla: Kung Carl Gustaf. Han är en stor förebild som jag träffat och som besökt ett flertal skidmästerskap, sa Petter Northug stolt.

Petter Northug hånade kungen

Recept.se Nyhetsbrev

Men huruvida det rör sig om en hyllning eller ett hån är oklart. Bilden, som är skapad av fotografen Bingo Rimér, är photoshoppad och kungen har klämts in mellan två nakna kvinnor.

Annons

Även citatet ”Kung Carl Gustaf can you hear me”, som Petter Northug ropade när passerade mållinjen i VM i Holmenkollen 2011, har ristats in under bilden på kungen.

– Jag har varit lite kaxig i svensk media och det har han också varit så jag ser likheter mellan oss två. Jag hoppas att han blir glad om han en gång får veta om det här och skickar över en liten tanke till mig, sa Petter Northug.

Nu måste Petter Northug blocka ned bilden

Frågan är vad kungen och drottning Silvia tycker om tavlan.

Nu kan de i alla fall glädjas åt att den plockas ned.

I alla fall för ett tag.

Petter Northug ska nämligen sälja den 63 kvadratmeter stora lägenheten i området vika. Utgångspriset ligger på cirka sju och en halv miljon kronor.

Beslutet grundar sig i att Northug, som numer är expert i TV2 och även satsar på en karriär inom långhopp, är borta alldeles för mycket för att kunna njuta av sin lägenhet.

– Så anledningen till att jag säljer är jobb, att jag reser mycket, min skidsatsning och mer tid hemma i Tröndelag, Petter säger Northug till norska Adressevisen.

Petter Northug och kung Carl Gustaf
Petter Northug framför sin tavla på kungen.

Foto: TT

Annons