Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor förvirring utomlands efter udda beslutet för Estelle: "Tycker det är konstigt"

08 sep, 2023, 07:30 

Nu väcks frågetecken kring lillprinsessan – även i utlandet.

Annons

Det är ynka dagar kvar till en av de största kungliga firandena i mannaminne – nästa vecka firas kungens femtio år på tronen! Och nu märks det att vi närmar oss. Delar av gästlistan är släppt, och programmet för jubileumsdagarna är ute.

Men det finns en detalj som väcker uppmärksamhet även i utlandet, och den rör prinsessan Estelle.

Estelles & Oscars firande med VM-hjältarna • Madeleine & Chris kan nobba stora familjefesten • Uppgifter: Charlene har flyttat till annat land – 3 kungliga snackisar från vecka 34!Brand logo
Estelles & Oscars firande med VM-hjältarna • Madeleine & Chris kan nobba stora familjefesten • Uppgifter: Charlene har flyttat till annat land – 3 kungliga snackisar från vecka 34!

Stora frågetecknet kring kungens firande

Den 13-16 september pågår firandet dagarna i ända, men höjdpunkten är ändå under fredagen. Då är det ju på dagen 50 år sedan kungen tillträdde tronen, och det firas med en hejdundrande fest – bankett i Rikssalen.

De kungliga gästerna har tillkännagetts, och på listan hittar vi bland annat kusinen drottning Margrethe och det danska kronprinsparet. Men vilka fler som fyller salen och firar kungen, ja, det får vi veta på självaste jubileumsdagen.

Annons

Så visst finns det fortfarande frågetecken. På den officiella kalendern står prinsessan Madeleine och Chris O'Neill uppskrivna – något som däremot inte är skrivet i sten. Till Svensk Dam berättade hovet kring den 22 augusti att det ännu inte var bestämt om de flyger hit från Florida.

– Det finns en planering för det, men som sagt med betoning på planering, sa informationschef Margareta Thorgren då.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Dyker Madeleine och Chris upp? Det återstår att se.

Beslutet för prinsessan Estelle väcker frågor utomlands

Det är inte bara Madeleine och Chris närvaro som väcker frågetecken. Svensk Damtidning rapporterade tidigare att prinsessan Estelle och prins Oscar inte är inskrivna i kalendern. Men det behöver inte betyda att de inte dyker upp – liknande saker har skett förut.

Annons

Prinsessan Estelle är ju vår framtida drottning, och att hon skulle dyka upp på denna historiska dag är inte osannolikt. Men visst är det förvirrande. I norska Se och Hör väcker detta frågetecken.

Tidningens hovexpert Caroline Vagle menar att de i alla fall borde närvara vid någon av programpunkterna.

– Prinsessan Estelle och prins Oscar är relativt ofta med sina föräldrar vid officiella tillfällen, och jag tycker därför att det vore konstigt om de inte skulle fira morfar 50 år på tronen – tronen som Estelle faktiskt kommer att ta över någon gång i framtiden, säger hon till tidningen.

Foto: TT

Annons