Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora ändringen inför Victoriadagen – hovet bekräftar

30 jun, 2022, 17:00 
Prins Daniel, prins Oscar, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria

Victoriadagen bjuder i år på flera överraskningar.

Annons
Så blir Victoriadagen 2022!Brand logo
Så blir Victoriadagen 2022!

Kronprinsessan Victoria är van vid att fira sin födelsedag med hela svenska folket. I över 40 år har människor rest till Solliden på Öland för att fira den populära tronarvingen.

Men de senaste två åren har firandet inte varit sig likt. På grund av pandemin har man fått tänka om och göra vissa ändringar i det traditionsenliga firandet.

Bland annat har kronprinsessan Victoria inte haft möjlighet att ta emot gratulanter vid Sollidens slott de senaste två födelsedagarna.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria fyller 45 år den 14 juli.

Hovet bekräftar nya upplägget

Men i samband med att världen nu återgått till det mer normala så kommer kronprinsessan Victoria åter få tillfälle att ta emot gratulanter. Däremot kommer det ske under en kortare tid än tidigare.

Annons

– Hyllningen börjar som vanligt med att kungen utbringar ett ”fyrfaldigt leve”, sen kommer det vara lite musikunderhållning med barnkör, både innan och efter att de kommit ut.

– Efter en kvart ungefär kommer de sätta sig i häst- och vagnkortegen och åka vidare. Kortegen kommer gå rätt sakta och pågå i ungefär en timme, säger hovets informations chef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Kronprinsessan firas extra länge

Victoriadagarna utökas dessutom till en hel vecka, vilket gör det möjligt för besökarna att njuta extra länge av festligheterna.

Kortegen är ny för i år. Den kommer att starta från Solliden och gå genom hela Borgholm till Borgholms slottsruin där firandet med kungafamiljen fortsätter.

– Det är en utveckling för att fler ska kunna se och hylla kronprinsessan Victoria och hela kronprinsessfamiljen, säger Margareta Thorgren.

Kortegevägen
Vagnkortegen kommer att pågå i cirka en timme och gå genom hela Borgholm.

Foto: TT/Pressbild

Annons