Stora bråket om prinsessan Sofia efter familjens beslut: "Hur fasen tänker man?"

Prinsessan Sofia

Karin Törnblom/TT

Prinsessan Sofia dök upp på nya bilder – då kom reaktionerna direkt.

Se filmen: Här avbryter Sofia mammaledigheten – för viktiga uppdraget!
Slå på ljud

Prinsessan Sofia är en kvinna med stil. Det vet vi sedan tidigare! Och hon låser sig sällan vid en och samma look, utan gillar att experimentera och testa nytt.

Det fick vi se prov på när hon och prins Carl Philip fick hoppa in för covidsjuka kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Annexet. Där hölls en föreställning med ett mycket viktigt tema.

Påhoppen på prinsessan Sofia efter nya frisyren – stora ilskan

"Fira demokratin – 100 år" var riksdagens sätt att uppmärksamma att det är 100 år sedan de första kvinnorna tog plats i riksdagen. Men blickarna drogs automatiskt till Sofia, som kom dit med en hellugg.

Mycket stiligt tyckte vi och många andra. Men vissa kände sig manade att lämna förklenande kommentarer om Sofias nya lugg på kungahusets Instagram-konto.

De fick dock inte stå oemotsagda. Många red ut till Sofias försvar – och pekade på det olämpliga i att ge sig på någons utseende.

"Jag har sett kommentarer både här och på prinsparets sida om Sofias lugg... Har ni någonsin tänkt på att Sofia själv tycker hon är jättefin i just den frisyren? Jag tycker för övrigt att hela kungafamiljen alltid är vackra", skriver en användare.

"Varför måste det kritiseras???", skriver en annan.

"Har vi inte kommit längre än så?"

"En post om demokrati under hundra år och om firandet av att kvinnor har fått mer rättigheter och jämställdheten blivit bättre - hur fasen tänker man då när man väljer att kommentera och främst kritisera utseendet på kvinnan på bilden? Hade vi inte kommit längre än så?", skriver en annan.

"Att vissa bara MÅSTE kommentera någons utseende. Tänk om det var dig det gällde", skriver en tredje.

"De skulle nog bli gladare av kommentarer om vad de uträttar ! Vad spelar utseendet för roll (även om de representerar vårt land)", skriver en fjärde.

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas