Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora gåtan kring Ewa Westling – efter Daniels tuffa besked

23 dec, 2021, 16:00 

Det blir en annorlunda jul för många i år – inklusive kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar!

Annons
Sanningen om kronprinsessan Victoria och Ewa Westlings relation!Brand logo
Sanningen om kronprinsessan Victoria och Ewa Westlings relation!

Imorgon är det äntligen julafton, en dag som många har längtat efter. Men allt ser inte ut som vanligt i år. Coronapandemin är fortfarande en stor del av våra liv och tidigare i veckan införde regeringen nya restriktioner för att förebygga ökad smittspridning.

– Drottningens födelsedag är helig, så i dag är hela familjen samlad på Drottningholm, och samma gäller för julafton. Men annars brukar kungafamiljen faktiskt göra som alla andra, de kör med varannan-års-jul. Det vill säga barnbarnen får fira större delen av julhelgen med mormor och morfar det ena året. Och med farmor och farfar det andra, berättar Svensk Dams hovexpert Helena Wiklund.

Även julen 2020 spenderade kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar hemma i Haga slott, på grund av pandemin.

Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Prins Oscar och prinsessan Estelle fotograferade på Haga Slott inför den första söndagen i advent.
Hela familjen den första advent!

Victorias och Daniels kärlek för Ockelbo

Man kan tänka sig att både Victoria och Daniel saknar Ockelbo, då de bägge har en stor kärlek för orten.

Annons

– Här har jag mina rötter och här har jag mina vänner. Ockelbo är verkligen hemma för mig. Samma sak för kronprinsessan, hon finner också lugnet här. Vi gillar ju att vara ute i naturen och här finns det en fantastisk natur. Det är lätt att trivas. Och det handlar mycket om att umgås med mamma och pappa, har prins Daniel sagt i en tidigare intervju med Gefle Dagblad.

Svensk Dams Helena Wiklund minns tillbaka till kronsprinsessfamiljens mellandagar i Ockelbo för några år sedan.

– Julen 2019 åkte kronprinsessfamiljen till exempel till Ockelbo efter firandet på Drottningholm, och på annandagen gick de faktiskt på hockey i Gävle, det är kanske en jultradition i familjen Westling!

Familjen Westling älskar ishockey!

Stora gåtan kring årets julfirande

I år kommer kronprinsessfamiljen som sagt fira jul med Estelles och Oscars mormor och morfar, kungen och drottningen, på Drottningholm i Stockholm.

Annons

Den stora gåtan är nu om barnen kommer få möjlighet att träffa även farmor och farfar i jul.

– Frågan är ju hur det blir i år. Det kungliga julfirandet på Drottningholm har fått grönt ljus, det har hovet bekräftat. Men det kan ju bli mer komplicerat i Ockelbo på grund av det svåra smittläget där. Samtidigt är Ewa och Olle förstås väldigt försiktiga. Och möjligheten finns ju att de kommer till Stockholm i stället och firar här, säger Helena Wiklund.

Annons