Stora gåtan kring prinsessan Madeleine – efter flytten till USA

Prinsessan Madeleines flytt till USA omgärdas av en stor gåta – och en viktig fråga.

Prinsessan Märtha Louise är en okonventionell kunglighet. Hon har ofta fattat beslut som förbryllat omvärlden – men som känts fullständigt logiska för Märtha Louise själv.

Norska Se og hör har försökt få en bild av hur människor känner för Märtha Louise utanför Norges gränser. De har intervjuat vår egen chefredaktör, Johan T Lindwall, om saken, och låtit Johan göra en analys av den gåtfulla, färgstarka prinsessan.

Prinsessan Madeleine efter flytten till Florida

Prinsessan Madeleine

Är prinsessan Madeleine en svensk motsvarighet till prinsessan Märtha Louise?

Han jämför henne med prinsessan Madeleine.

– Märtha är en otroligt stark person som går sin egen väg och har visat att hon inte låter sig styras av vad andra säger. Hon följer kärleken och det gjorde hon också när hon blev tillsammans med Ari Behn. Det är samma situation, säger Johan T.

Märtha Louise är inte främmande för kontroverser. Hon ställde till med en skandal när hon och pojkvännen Durek Verrett åkte på föreläsningsturnén "The Princess and The Shaman". Många menade att Märtha Louise använde sin prinsesstitel på ett otillbörligt vis.

Se og hör frågar Johan T om de svenska prinsessorna hade kunnat använda sina titlar på samma sätt. Skulle till exempel Madeleine kunna dra vinning av att vara en svensk prinsessa i USA?

– Det är väldigt svårt att säga och det hänger på sammanhanget och dylikt. Man kan inte generalisera och säga att aldrig hade hänt i Sverige, det är svårt att säga vad som hade hänt, säger Johan T.

Samtidigt trycker Johan T på att Märtha Louise, precis som de svenska kungligheterna, alltid är en representant för kronan.

– När man uttalar sig är det inte bara som sig själv. Det blir relaterat till, i det här fallet, den norska kungafamiljen, säger han.

LÄS MER: Madeleine och uppbrottet som förändrade kungahuset

LÄS MER: Så lever Madeleine & Chris i Florida – dolda traumat mitt i lyxen

LÄS MER: Chris O'Neills innersta krets – exklusiva klubben

LÄS MER: Här är prinsessan Madeleines innersta krets – vänskapen går i arv