Stora ilskan – efter Madeleines lyxköp: "Upprörande!"

Madeleine – vår prinsessa i Florida!

Prinsessan Madeleine har rört upp arga känslor.Allt på grund av ett sanslöst dyrt lyxköp.

Prinsessan Madeleine kom klädd som ett modelejon till prins Gabriels dop. Många höjde på ögonbrynen när de såg den rosa kreationen som hon bar i Drottningsholms slottskyrka.

Det var nämligen ett lyxköp från modehuset Valentino som kostat prinsessan 14 510 euro, alltså ungefär 144 500 svenska kronor (i dåtidens penningvärde). Klänningen hon bar var, även den, designad av Valentino, med en prislapp på 56 000 kronor.

– Det är ingenting vi kommenterar, sa hovets informationschef Margareta Thorgren när Svensk Dam frågade henne om kappan.

Kritik mot prinsessan Madeleine – efter lyxköp

Den kontroversiella kappan.

Den kontroversiella kappan.

Men det var kappan som väckte allra mest uppmärksamhet. Och inte bara för prislappen – utan även för materialet. Den var gjord av persianpäls, vilket stark rejält i ögonen på Djurens rätt.

– Det är väldigt upprörande att hon har det och att kungafamiljen inte är mer välinformerade och inte har med det tänkesättet. Kungafamiljen borde tänka på vad de förmedlar för budskap, sa förbundsordföranden Camilla Björkbom till Expressen. 

 

LÄS OCKSÅ: Madeleines avslöjande om Leonore – efter bilden!

“Det är oetiskt”

Camilla menade att Madeleine som prinsessa borde tänka flera vändor innan hon bär den typen av plagg.

– Hon har ett extra stort ansvar att sprida en bild att det inte är OK att använda päls. Ibland kan man göra någonting för att man inte har kunskapen, men när det gäller päls så har det varit på agendan under många år och då tycker jag det blir särskilt anmärkningsvärt, sa Camilla.

Samma retorik dök upp i ett officiellt uttalande från Djurens rätt.

“Alla kungligheter är förebilder och har ett särskilt stort ansvar. Att klä sig i päls är oetiskt och vi hoppas att vi inte behöver se det igen. Prinsessan Madeleine, var med och ta ansvar för en djurvänligare värld”, skrev organisationen.

 

LÄS OCKSÅ: Videon som chockar Madeleine – våldsamma scener!