Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora ilskan efter orden om Madeleine: "Mår illa"

08 aug, 2023, 16:00 
Samuel Björn
Prinsessan Madeleine
Snart är det dags för Madeleine att åka tillbaka till USA igen.

Följarna ryter till efter den uppmärksammade videon.

Annons
Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med LeonoreBrand logo
Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med Leonore

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills plan om att åter flytta hem till Sverige på heltid sköts upp till 2024 tidigare i sommar. Men vi fick i alla fall en försmak av hur det kommer va att ha prinsessan och hennes familj på hemmaplan igen nu under deras sommar i Sverige.

Under sin vistelse i Sverige bor familjen i en lägenhet på Östermalm. En tidigare video från Aftonbladet nämner en del detaljer om det kungliga hemmet som väcker stora reaktioner hos deras följare.

"Han trivs inte i hovlivet"

En anledning till den uppskjutna flytten är Chris, menar hovexperten Herman Lindqvist.

– Det verkar som om det är Chris som inte känner sig mogen eller villig att permanent flytta till Sverige. Han trivs inte i hovlivet och i det lilla Stockholm kan han inte leva ett lyckligt parallellt liv, sa han tidigare till Svensk Dam.

Annons

Förutom detta kan en annan faktor också spela in i Chris ovilja. Nämligen själva boendet i Sverige jämfört med Florida.

– Det är också möjligt att paret inte känner sig frestar att klämma in sin familj med barn och hemhjälp i lägenheten i Hovstallet. De är vana vid att leva i rymliga hus med egen trädgård, pool osv. För dem skulle flytten bli en klar försämring. Förmodligen är detta en fråga som het debatteras makarna emellan, säger Herman till Svensk Dam.

Paret är faktiskt vana vid att bo i en villa på 600 kvm i Florida. Precis som Herman nämnde så har de både pool och en stor trädgård. Trots att Hovstallet är lyx lyx lyx så verkar det inte vara tillräckligt med lyx och flärd för herr Chris O´Neill och prinsessan Madeleine.

Prinsessan Madeleine
Fina familjen under julfirandet 2021.

Följarna reagerar

Några som inte verkar tycka att lägenheten känns för liten för att bo i är Aftonbldets följare på Instagram. I videon som de tidigare publicerade förklarade de att lägenheten har sju rum, en vinkällare och en walk-in closet samt att den renoverats två gånger sedan 2014 - för nära 12 miljoner kronor.

En lägenhet som många bara hade kunnat drömma om att bo i.

Men den detaljen som skapar uppror i kommentarerna är vad prinsessan betalar för detta. I videon förklarar de nämligen att Madeleine bor gratis i lägenheten i Hovstallet, eftersom att kungafamiljen får bo gratis i kungens fastigheter.

"Mår illa... det är en skam att vi vanliga människor måste kämpa vända på varenda kronor medan de kan frottera sig i lyx och flärd på vår bekostnad", kommenterar en användare på inlägget.

"Varför får dom bo gratis ???????Jag vill också bo gratis", kommenterar en annan.

Annons