Stora oklarheter kring bordsplaceringen inför Nobelfesten

Stora oklarheter kring bordsplaceringen inför Nobelfesten
Nobelbanketten närmar sig med stormsteg. Men vem ska sitta på vilken plats? Allt är oklart in i det sista.
Annons

Alla som har bjudit in till en stor fest vet vilket jobb det kan vara att ordna med bordsplaceringen.

Tänk då att ordna en fest för 1 300 personer. Och att man in i det sista inte vet vilka som ska sitta vid honnörsbordet.

Annons

Just detta dilemma står just nu Nobelstiftelsen inför. Den 9 december ska de presentera vilken bordsplaceringen som gäller under Nobelbanketten, en fest som äger rum den 10 december. Men ännu vet de inte vem som leder vårt land. Vem är statsminister, vilka ministrar ingår i regeringen och vilka ska därmed placeras absolut finast, i närheten av kungligheterna?

På måndag kommer talmannen Andreas Norlén att föreslå Stefan Löfven som statsminister. Därefter, den 5 december, kommer riksdagen att rösta om Stefan Löfven ska bli statsminister eller inte. Alltså endast fyra dagar innan dess att Nobelstiftelsen ska presentera bordsplaceringen för den största festen av dem alla.
– Jag kan inte kommentera bordsplaceringen i nuläget, utan vi avvaktar, säger Ebba Bourghardt, pressansvarig vid Nobelstiftelsen.

Annons
Ska Stefan Löfven få dansa i Gyllene salen som statsminister i år?
Ska Stefan Löfven få dansa i Gyllene salen som statsminister i år?

Hittills har regeringskaoset skapat en hel del oreda även för den kungliga familjen. Kungen måste nämligen stå standby, mitt i det intensiva höstschemat. För utan honom blir det ingen ny regering.

Så snart regeringsbildningen är klar måste kungen nämligen vara redo att med kort varsel leda skifteskonseljen, och det är först då som det formella regeringsskiftet kan äga rum. På grund av detta fick kung Carl Gustaf ställa in en sedan länge planerad resa till Kina. Och nu påverkas kungafamiljen ytterligare.

Redan nu ligger kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet i hårdträning inför Nobelfesten. De måste nämligen läsa på rejält för att kunna diskutera allt från kemi till ekonomi med den person de blir placerade intill. Men just nu vet de fortfarande inte om de kommer att behöva diskutera fysik på engelska, eller kanske får tala politik på svenska med en nybliven statsminister. Det måste vara bråda tider hos Nobelstiftelsen, där de inte kommer att kunna spika bordsplaceringen förrän i allra sista stund…

Läs mer:

Foto TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Stora oklarheter kring bordsplaceringen inför Nobelfesten”

 1. Stina skriver: 2 december, 2018

  Det måste väl bli Löfven. Antingen så är Stefan Löfven framröstad ny statsminister eller så är han fortsatt statsminister i övergångsregeringen.
  Någon ytterligare statsmininisteromröstning hinns knappast med mellan 5 och 10 dec med nuvarande långsamma tempo.


 2. josefin skriver: 2 december, 2018

  Sa klart de kan ordna bordsplaceringen – regeringsmedlemmar är bjudna i sin roll och inte som person, dvs Statsministern är bjuden. Om denna roll sedan innehas av S löfven, U Kristersson, A Lööf eller nagon annan spelar ju ingen roll för placeringens skull. samma för ev ministrar.
  sannolikt har Nobelstiftelsen full koll.


 3. Bror skriver: 3 december, 2018

  Varför inte knorra till bordsplaceringen något.
  Varje dam lämnar ifrån sig sin ena sko vid ankomsten till Blå hallen. Slumpvis fördelas så en sko på varje bordsherre. Under fniss, skratt och glam börjar så herrarnas letande efter den felande skon – och dam. Roligare än så här kan det knappast bli.
  Och vem vet vilka spännande möten som kan följa på denna variant av levande charader.


  1. josefin skriver: 3 december, 2018

   Ja en san bra ide! med ~1200 gáster sa lär det ta ett tag, sa de kan ga direkt till nattamaten. Slipper mycket disk pa det sättet.


 4. Magdalena skriver: 3 december, 2018

  Kjære Bror!
  En god latter forlenger livet ! Dine sprelske påfunn og formidable fantasier gjør godt på en mørk og regnfull desemberdag. Kan så levende forestille meg det kaos en slik Askepottlignende seanse ville avstedkomme 🙂


 5. Daga skriver: 5 december, 2018

  Tråkigt att inte få se vårt vackra prinspar på podiet en kväll som denna då den kungliga familjen är hedersgäster.Båda är kunglig höghet så vari är kruxet?Mvh Daga


 6. Ingrid skriver: 6 december, 2018

  Daga,
  Är ledsen om du missuppfattat anledningen till Nobelfestligheterna och hoppas du kan få lite mer information.
  Detta är int kungafamiljens högtidsstund det är en kväll för att belöna forskning och vetenskap.
  Ingenting som vår kungafamilj representerar således.

  Jag är emellertid övertygad om att du kan få njuta Av alla bilder i Damtidningen


 7. Daga skriver: 6 december, 2018

  Ingrid! Många vill som jag se vårt tjusiga och vänligt representativa prinspar på podiet.Vad vore Nobelfesten
  utan kungligheterna.Vi har o har haft många nobla pristagare men endast en kunglig familj.Du kan ju höra med chefredaktören på Damtidningen om intresset!Mvh Daga.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar