Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora pengabråket om prins Philip – drottning Elizabeth "väldigt missnöjd"

04 maj, 2021, 06:00 
Prins Philip och drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth har dragits in i ett bråk om miljarder efter maken prins Philips död.
Annons
3 snackisar efter prins Philips begravningBrand logo
3 snackisar efter prins Philips begravning

Prins Philip har lämnat ett stort tomrum efter sig. Speciellt för drottning Elizabeth, som förlorat sin livspartner, sitt bollplank, sin evige stöttepelare.

Och nu har drottningen med fasat tvingats titta på när hennes make dragits in i ett stort bråk – veckor efter sin bortgång!

Prins Philip indragen i bråk – efter sin död

Prins Philip och drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth är allt än nöjd med premiärminister Boris Johnson just nu.

Bråket dog igång när Daily Telegraph rapporterade att premiärminister Boris Johnson planerar att bygga en ny kunglig yacht. Skeppet ska kosta så mycket som två miljarder kronor att bygga och bära namnet "Prince Philip".

– Premiärministern har en stor vision för skeppsbyggande i det här landet och planerar att göra Storbritannien till en stormakt inom det här fältet, säger en talesperson för regeringen.

Annons

Philips koppling till det marina livet är uppenbar. Han tjänstgjorde i flottan under andra världskriget och höll titeln Lord High Admiral fram till sin död.

Men nyheten om skeppet har inte fallit i god jord i Storbritannien. Delar av befolkningen kämpar med ekonomin på grund av pandemin och landets sjukvård, NHS, rapporterar dagligen nya resursbrister. Mitt i allt detta ska en kunglig yacht byggas.

Nu rasar drottning Elizabeth mot förslaget, enligt Sky News-reportern Sam Coats.

– Jag har fått höra att premiärministern inte har frågat drottningen om hon vill ha en yacht – hon förstår hur det ser ut för omvärlden – och han har heller inte frågat om han får använda prins Philips namn. Kungafamiljen är tydligen väldigt missnöjda med nyheten, säger Sam.

"Det här är sjukt"

På de sociala medierna har skeppsbygget mötts med stor skepsis.

"Det här är sjukt. Vi kan inte ge mat till fattiga barn, vi kan inte ge sjuksköterskor rimliga löner och den här veckan skar vi ner på program som hjälper fattiga människor utomlands, men de hittar pengar till att bygga det här", skriver en användare på Twitter.

"Varje gång jag läser om den här obscena nya kungliga yachten mår jag dåligt", skriver en annan.

"Precis vad de hungriga barnen behöver, en ny kunglig yacht", skriver en tredje.

Annons