Stora skillnaden mellan Victoria och Frederik

victoria mary

Kronprinsessan Victoria och kronprins Frederik är både kungliga kollegor och goda vänner. Men när de kommer till att öppna upp de privata våningarna på sina respektive slottet tänker de helt annorlunda.

Alla kungahus tvingas just nu hitta nya sätt för att nå ut till sina respektive länder. Och så här i coronakrisen har digitala möten och sammankomster spelat en otroligt viktigt roll. Kronprinsessan Victoria och kronprins Frederik är två av dem som är allra flitigast när det kommer till att sköta det kungliga arbetet online.

Både vår blivande drottning och Danmarks framtida kung har öppnat upp sina hem, för att låta fotografer föreviga dessa möten. Men det finns en tydlig skillnad i hur privata de väljer att vara.

Frederik öppnar upp hemmet på Amalienborg

Häromveckan kopplade Frederik upp sig för att delta i ett digitalt möte med Århus Universitet. Men istället för att rensa sitt skrivbord lät han allting ligga kvar. Och det var inte ett särskilt städad arbetsstation vi fick se. Där fanns till exempel pennställ, en halvdrucken kaffekopp, post it-lappar, en stämpelmaskin, handsprit och olika pappershögar. En helt vanlig dag på Amalienborg!

När man tittar på Victorias och Daniels bilder, från deras videomöten, är det betydligt mer tomt. De är dessutom inte på kontoret utan låter sig istället fotograferas vid det stora matsalsbordet. Och några personliga ägodelar syns inte till. Ett anteckningsblock och en penna – på sin höjd.

Foto: TT