Kronprinsessan Marys och kronprins Frederiks dröm krossades

kronprinsessan mary verbier
Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary såg fram emot en lugn vår i Schweiz. Men nu har allting förändrats och de är tillbaka i Köpenhamn.
Annons

Det som skulle bli så fantastiskt förvandlades till rena mardrömmen för kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.

Efter årskiftet flyttade paret, och de fyra barnen, till Schweiz för att skapa sig ett nytt liv – långt bort från det kungliga strålkastarljuset. Äntligen skulle Frederik och Mary få njuta av sin älskade fjällstuga, som de varit ägare till i tio år men aldrig haft chans att utnyttja på det här sättet.

Frederik och Mary ville skapa sig en ny vardag i Schweiz

Den välrenommerade skolan Lemania-Verbier International School slog upp dörrarna för de kungliga barnen och Verbiers lyxiga skidbackar lockade på eftermiddagarna. Men flytten blev inte alls som familjemedlemmarna hade tänkt sig.

Annons
Annons
kronprins frederik kronprinsessan mary verbier
Det ljuva livet uppe på fjälltopparna varade inte länge för Frederik och Mary.

Bara två månader efter skolstart kallade drottning Margrethe nämligen hem sonen och de fyra barnbarnen. Anledningen? Coronavirusets otäcka utveckling.

Kronprins Frederiks olycka

– Med bakgrund av det skarpa läget i Danmark när det gäller hanteringen av det växande utbrottet av COVID-19 har kronprinsparet beslutat att familjen reser hem från Schweiz, säger danska hovets kommunikationschef Lene Balleby.

Annons
Frederik ser i övrigt pigg ut efter sin operation.
Kronprinsen skadade sig i skibacken.

Och så mycket skidåkning blev det inte heller. Åtminstone inte för kronprinsen. I mitten av februari meddelade det danska hovet att Frederik hade rest hem till Köpenhamn för att opereras för en skidolycka.

“Kronprins Frederik åkte skidor och ådrog sig en mindre skada i vänster axel”, berättade kungahusets pressmeddelande.

Operationen var lyckad men Frederik fick förstås pausa skidåkandet efter sin olycka.

Coronaviruset komplicerar många människors tillvaro. Drottning Margrethe fyller 80 år den 16 april och befinner sig därför i en riskgrupp. Hovet har rensat hennes kalender från kommande uppdrag, nu när läget är så ovisst, och Frederik behöver därför vara på plats i Danmark för att stötta sin mamma – och lugna danskarna i den rådande krisen.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Kronprinsessan Marys och kronprins Frederiks dröm krossades”

 1. Fluff skriver: 26 mars, 2020

  Världen står mitt i en utmaning som aldrig setts tidigare. Varje dag dör folk i tusental. Allas liv påverkas.
  Här berättas om de kungligas små förtreter i samband med att samhället som vi känner det faller sönder.
  Borde ni inte trots allt spegla verkligheten?


  1. Kajsa Nilsson skriver: 26 mars, 2020

   Tack för detta inlägg. Så sant.


  2. ananas skriver: 26 mars, 2020

   Instämmer!


  3. LB skriver: 28 mars, 2020

   Intämmer helt!

   Just nu när hela världen kämpar mot viruset som skadar hela samhällets hälsa, då gömmer de sig på slottet och väntar ut tiden när de kan gå ut i strålkastarljuset och vinka igen.


 2. ellinor blomquist skriver: 26 mars, 2020

  Det var aldrig tänkt att de skulle stanna längre än max 3 månader-så sades det från hovet . Så några veckor tidigare är allt. De har säkert haft fina veckor i underbara Verbier-tror ej mary eller någon annan i familjen direkt klagar .


 3. Birthe Vejrum skriver: 26 mars, 2020

  Der har været mange dramatiske overskrifter på SvenskDam om Kronprinsparrets ophold i Schweiz. Som Ellinor skriver, så var det 3 måneder, hverken mere eller mindre. At familien rejste hjem før tid, var helt enkelt fordi skolen i Verbier skulle lukkes/stängas på grund af Coronavirusset. Så Lemania – Verbier International School lukkede d. 17. marts og takker på sin hjemmeside for forældrenes forståelse og samarbejdsvilje. 🙂


 4. Daga skriver: 26 mars, 2020

  En av sönerna drog till
  Schweiz den andre till Frankrike. Förr i tiden ( journalistkåren var en liten skara) var det vanligt att kungligheter reste bort i månader till olika länder på ferier och allehanda nöjesutflyckter men det skrevs det aldrig om i pressen.Folken hade nog av sitt slitsamma liv orkade inte bry sig om kungligheternas eskapader ute i vida världen.Somliga kungligheter kom hem när det påbjöds någon riktigt stor begivning,bröllop eller begravning.Sånt här kan man läsa om i biografier och somliga historieböcker, berättelser om de gamla monarkiernas medlemmar och om deras resor runt om i världen både långa och korta resor i tid och rum.Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar