Marys stora utseendeförändring – som hon tvingades att göra

Marys stora utseendeförändring – som hon tvingades att göra
Kronprinsessan Mary har genomfört en stor stilförändring sedan tiden som Mary Donaldson. Bilderna från då och nu visar tydligt skillnaden.
Annons

Innan hon blev kronprinsessan Mary var hon Mary Donaldson, en brunett från Australien med en förkärlek för sport och fritid. Nu är hon en självklar del av det danska kungahuset – en roll hon har axlat med bravur.

Annons

Men det krävdes en viss omställning. Mary var inte fostrad att bli ett tyst kuttersmycke. Hon var en affärskvinna, en karriärsklättrare som hade en examen i juridik och handel från University of Tasmania. Hon brukade röra sig i korridorerna hos storföretag som DDB Needham, Young & Rubicam och Microsoft Business Solutions. Det säger sig självt att hon behövde en viss acklimatisering inför livet i de kungliga kretsarna.

Annons

Kronprinsessan Mary har gjort om sitt utseende

Nu har det gått sexton år sedan Mary gifte sig med sin kronprins Frederik. Och den gångna tiden har också fört med sig en förändring av Marys stil.

Annons
Mary har förändrat sin stil – men är fortfarande vacker!
Mary har förändrat sin stil – men är fortfarande vacker!

Johanna Lejon är modeexpert- och skribent på Svensk Dam. Hon har noterat Marys tydliga förändring.

– Mary är ju en av Europas absolut mest eleganta kronprinsessor! Hon har en fantastisk känsla för både stil och mode – och hon klär i allt. Marys stil kan, vid en första anblick, se ganska likadan ut, från år till år, men tittar man närmare så ser man ju att den har förändrats. Och det en hel del! Från början var ju Mary en jeans- och t-shirt-tjej. Hon trivdes bäst i enkla sköna plagg: mjuka stretchjeans, en tunnstickad tröja, låga skor och stora solglasögon. Det är ju en HELT annan Mary än den vi ser i dag. I dag är hon så oerhört chic och helrätt. Mary har verkligen den där speciella kungliga stilen. För att använda ett uttjatat uttryck: hennes stil är klassisk – men med en twist. I dag är hon ju allra snyggast i blus och sidenkjol, och så de där skyhöga klackarna och perfekt fönade håret till. Wow, säger jag bara! Pricken över i är de många smyckena, från Lynggaard och Dulong.

 

Annons

Skillnad jämfört med de svenska

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Marys stora utseendeförändring – som hon tvingades att göra”

 1. Birthe Vejrum skriver: 9 mars, 2020

  Johannas tekst er der ikke noget i vejen med. Kun har hun glemt, at Mary fra start fik den allerbedste frisør og make-up artist i Danmark + en exellent stylist, der i samarbejde med Mary fastlagde hendes stil (der skal studeres tonsvis af gamle mode-magasiner for at nå frem til et resultat) indtil brylluppet var Mary faktisk lidt på egen hånd, men jeans findes der stadig i hendes garderobe + andet afslappet tøj.
  Men det er synd, at SvenskDams billeredaktør har brugt rigeligt med tekniske hjælpemidler. Mary naturlige alder er blevet air-brushed væk!


 2. Bror skriver: 9 mars, 2020

  Finns även något från Daniel Skjaern?


  1. Fluff skriver: 10 mars, 2020

   Såklart. Herr Jörn är ju hopplöst förlegad.


 3. josefin skriver: 9 mars, 2020

  De sv prinsessorna saknar modeintresse, men lägger 100-tusentals kronor pà att kompensera. Kanske de ocksà kunde fà lite god stylist hjälp


  1. Anna skriver: 10 mars, 2020

   Victoria lägger nog ner massor av pengar på kläder och stylister, men tyvärr blir det bara värre och värre. Jag vet inte om det är hon eller stylisterna som har dålig smak, men det är sällan jag tycker att hon lyckas få till det. På sistone har det varit mycket plisserade blommiga kjolar, knytblusar och illasittande kavajer ihop med gräsliga skor eller stövletter. Det känns mer som en tonåring som söker sin stil än en mogen yrkeskvinna. När man ser kungliga modeveckan är hon alltid utan jämförelse sämst klädd. Men plus i kanten får hon för att hon (än så länge) inte plastikopererat sig.


  2. josefin skriver: 10 mars, 2020

   hej Anna, ja jag vet att V har stylist o jag hàller med om att utstyrslarna blir allt värre. Jag föreslog att hon skaffar en GOD stylist 🙂


 4. Sofi skriver: 10 mars, 2020

  Madeleine har väl alltid haft modeintresse?


 5. Blinka skriver: 10 mars, 2020

  Jag kan inte förstå varför tjejer vill ha juläpple i kinderna! Det ser så onaturligt ut!


  1. charlotte skriver: 10 mars, 2020

   Blinka,
   Ja det är sorgligt med all Botox och fillers. Man tappar sitt utseende helt. Victoria är väl den enda som inte använder sådant.


  2. Leo skriver: 10 mars, 2020

   Blinka, ”juläpple” i kinderna har Mary alltid haft, verkar inte vara fillers!


 6. Daga skriver: 10 mars, 2020

  Anna vilken förnumstigt trevlig liten artikel du skrev!Kanske är du kammarjungfrun på Slottet?Daga


 7. Birthe Vejrum skriver: 10 mars, 2020

  SvenskDams billede af Mary FØR hun blev forandret, lever ikke helt op til påstanden. De små diamant øre-stickers er en gave fra Frederik – hun bærer dem faktisk på deres forlovelsesbillede.


 8. Grethe skriver: 10 mars, 2020

  Må le når vi leser forskjellen de velger å bruke på KP og deres ‘nye’ stil. Alle som har vært med vet hvor mye kritikk Mary fikk for å bruke så ekstremt mye penger på dyre klær uten at det nevnes et ord. I MM sin reportasje var det hovedpoenget 😉 Selvfølgelig endrer alle mennesker seg etter som årene går. Alles klesstil endrer seg, og behovet for klær endrer seg akkurat som smaken vår gjør det. Mary og MM måtte bygge seg opp en helt ny representasjongarderobe fra scratch i løpet av få år så selvfølgelig måtte det brukes klær. De kunne ikke akkurat stille i jeans til galla 😉


 9. Bror skriver: 11 mars, 2020

  En fråga!
  Är Marys vaxlika ansikte resultatet av någon slags “behandling”?
  Och i så fall: vilken/vilka?


 10. Birthe Vejrum skriver: 11 mars, 2020

  Bror – dette er min 3. svar/kommentar til dig, 🙁 får se om den kommer ind!
  Marys vaxlika ansigte skyldes billedredaktørens brug af air-brush. Billedet er taget ved lanceringen af bogen “Lev Uden Vold” en ny antologi om vold. Marys tale m.m. kan findes på Mary Fonden.dk, en video findes på billed-bladet.dk under overskriften “Hvorfor siger du ikke stop”?


  1. Bror skriver: 12 mars, 2020

   Tack Birthe!


 11. Margueritesvenskdam.se skriver: 26 mars, 2020

  Tycker dock att prinsessan Madeleine klär sig bra, liksom Sofia, sällan det blir fel där!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar